300 tisoč evrov na črnem trgu

FOTO: Dvojici zasegli 88 kilogramov prepovedane konoplje

A.S.
12. 3. 2021, 10.21
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 10.30
Deli članek:

Za 39-letnika z območja Ljubljane in 29-letnika z območja Brežic je preiskovalni sodnik odredil pripor.

PU Novo mesto
Zasežena konoplja

Šentjernejski policisti so zaradi suma posesti nezakonitega orožja pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na območju Litije.

V stanovanjski hiši se je ob prihodu policistov nahajal 39-letnik, doma z območja Ljubljane, ki na naslovu biva neprijavljen. Pri sebi je imel revolver z vstavljenimi šestimi naboji. Policisti so strelno orožje zasegli, prav tako so zasegli še dodatnih 59 nabojev.

88 kilogramov

Med postopkom so v hiši in okolici bližnjega gospodarskega objekta zaznali močan vonj po konoplji. Poizvedovanje o lastništvu objekta jih je pripeljalo do 29-letnega lastnika z območja Brežic. Na območju so našli in zasegli večje število zavojev s posušenimi rastlinskimi delci (v skupni teži 88 kilogramov). Sumijo, da gre za konopljo.

V gospodarskem objektu so odkrili še prostor, prirejen za gojenje te prepovedane droge, ter zasegli še 127 sadik in opremo za gojenje.

Zaradi suma, da je bil dovod električne energije v prirejen prostor speljan mimo števca za odmero porabe električne energije, so na kraj poklicali uslužbenca elektro podjetja, ki je potrdil njihovo domnevo.

PU Novo mesto
Zasežena konoplja

PU Novo mesto
Zasežena konoplja

300 tisoč evrov

Novomeški kriminalisti so nato 39-letniku in 29-letniku odvzeli prostost. Med preiskavo so prav tako ugotovili, da je 29-letnik stanovanjsko hišo kupil z namenom, da bo tam prideloval in gojil večjo količino prepovedane droge. S prodajo zasežene konoplje bi na črnem trgu zaslužil več kot 300 tisoč evrov.

Preiskovalni sodnik je po zaslišanju za oba osumljenca odredil pripor.

PU Novo mesto
Zasežena konoplja

PU Novo mesto
Zasežena konoplja