Astro

Spoznajte 5 korakov, s katerimi si lahko uresničimo želje

Danica Lončarič
12. 3. 2021, 10.10
Posodobljeno: 12. 3. 2021, 12.12
Deli članek:

Nisem nikakršna čarovnica ali duhovna vodja, ki bi vam z uroki ali napoji uresničevala želje. Če ste od naslova pričakovali napotke v tem smislu, v tem članku ne boste našli nič uporabnega zase.

Pixabay
podzavest

Sem pa nevrolingvistična programerka – svetovalka. V zadnjem letu sem posvetila veliko časa študiju in raziskavam na področju kvantne fizike.
Svoje znanje delim na delavnicah ali osebnem svetovanju, pri čemer moji klienti že nekaj let dosegajo zelo dobre rezultate. Sem še iz časov, ko so nas učili, da dokler ne vidiš in ni fizičnih dokazov, ne smeš verjeti v to. Družba in okolje sta se vedno posmehovala in imela potrebo, da iz nas izsilita dokaze. In če nisi imel trdnih dokazov, je tvoja teorija ali celo verovanje izgubilo vrednost na celi črti.
A vseeno sem vedno živela v korelaciji med razumom in dušo ter razvijala lastno hipotezo: čeprav nismo videli Boga, smem verjeti vanj.

SKRIVNI AKSIOM
Vsekakor mi je področje kvantne fizike razširilo obzorja in moja potreba po trdnih dokazih počasi bledi, saj se ravno v tej fascinantni veji znanstvenosti skriva aksiom, ki nam razlaga, da so, kot bi dejal mali princ, »bistva očem nevidna«.
Za začetek se moramo zavedati, kdo smo mi, kaj je narava oziroma okolje okoli nas in vesolje, ki ga tako zanemarjamo ter se ne zavedamo njegovega veličastnega energijskega polja. Ne zavedamo se, da nas v tem prostoru obdaja inteligentna sila.
Sestavljeni smo iz notranje in zunanje energije. Med nami je čudovito energijsko polje. Mi smo tisti, ki oddajamo energijo oziroma vibracije. Celoten, popolnoma razvit mehanizem, ki ga potrebujemo za doseganje ciljev, pa smo mi, naši možgani in naša bit.
Nevroznanstveniki temu rečejo zavedni in nezavedni um, ezoteriki pa duša in srce.
Jaz sem na strani kvantnih fizikov in se bom držala termina razum in duša.

USTVARJAMO LAHKO ČUDEŽE
Vsi smo prišli na ta svet z neko določeno usodo. A že zavedanje, da lahko spremenimo različico scenarija, je nekaj, kar so znanstveniki dokazali in objavili v različnih publikacijah, in ni novost. Vse to so na stenah majevskih in egiptovskih piramid že zapisali naši davni predniki, ki so postavljali arhitekturno popolnoma dovršene piramide, z edinstveno dovršeno tehnologijo – in tej tehnologiji danes rečemo zavest.
Zavest je tista, ki ustvarja, zavest je tista, ki vodi kvantni dialog med razumom in dušo ter jo pozneje materializira v naš svet. In ko to enkrat ozavestimo, ugotovimo, da lahko sami ustvarjamo čudeže.
A na koncu dejansko to ni čudež, temveč samo ustvaritev naše zavesti.

PRAVA POT
Predstavljam vam pet korakov, ki vas zagotovo pripeljejo do uresničitve vaše želje.

1. korak: ustvarite si »svojo« željo

dreamstime
Samo želja »želim veliko denarja« ni prava, saj je denar le materialno sredstvo, ki pride kot stranski produkt uresničitve želje.

Zakaj sem tako poudarila svojo? Zato, ker v sodobnem času ob vsem medijskem in družbenem vplivu dejansko redkokdo ustvarja svojo lastno željo, namesto tega poklekne pod vplivom družbeno-socialnega okolja in prilagodi svoje vrednote, čemur sledijo tudi želje.
Želja se uresniči le, če dejansko prihaja iz naše duše, in ko se uresniči, nahrani našo dušo in zadovolji naš razum.
Zato posvetite veliko časa sestavljanju svoje želje! Samo želja, denimo »želim veliko denarja«, ni prava želja, saj je denar le materialno sredstvo, ki pride kot stranski produkt uresničitve naše želje. Predlagam, da posvetite energijo ustvarjanja želje ob cilju, ki vas bo veselil in vam ob tem prinesel še velik zaslužek.
Ustvarjanje želje naj ne bo pragmatično in naj bo v skladu z vami samimi, saj bo le tako vaša želja dejansko vaša!

2. korak: skladnost duše in razuma

pixabay
Posvetite čas svoji duši, nahranite jo s čustvi, s tistim, kar ji nekaj pomeni, ne obremenjujte se z razumom, ta ji bo sledil.

Velikokrat oziroma dejansko skoraj vedno se nam zgodi, da naš razum prevlada nad našo tiho in milo dušo ter s tem uniči tisto željo, ki si jo je ona zaželela.
Duša je tista, ki vodi naša čustva, in razum je tisti, ki vodi naše misli. Zato je zelo pomembno, da sta skladna, saj le tako lahko dosežemo, da naša zavest deluje nam v prid.
Zavedati se moramo, da je v letu 2021, ko imamo na vsakem koraku motilce, stres, medijsko zavajanje in različne internetne teorije zarot, zelo težko uskladiti našo dušo in razum. Zato je ta korak ključnega pomena.
Posvetite čas svoji duši, nahranite jo s čustvi, s tistim, kar ji nekaj pomeni, ne obremenjujte se z razumom, ta ji bo sledil. Obiščite kraj, ki ga še niste videli, poiščite hrano za dušo v bližnjem gozdu ali ob malem žlobudrajočem potoku, poslušajte zvok narave ali celo obiščite muzej. Duša ne potrebuje materializacije, temveč občutek, ki ga doživi ob nečem lepem, novem, neznanem. Najlažji korak je, da se povežete z naravo, daleč stran od vseh telefonov, klicev, problemov, novic ... Duša vam bo hvaležna, in ko je duša hvaležna, sodeluje tudi razum in skupaj tvorita zavest, ki uresničuje želje.

3. korak: kakor je v nas, je tudi navzven in obratno

Profimedia
Težko boste dobili sanjskega partnerja, če o sebi razmišljate, kot da ste nočna mora.

Kaj to pomeni? Naredili ste prvi korak, izbrali svojo željo, in drugi korak, nahranili dušo ter ustvarili skladnost razuma in duše. Prišli ste domov v svoje ritualne probleme in vaš razum začne izbirati misli, ki se vrtijo okoli problemov, izzivov, konfliktov ... Vaše misli in energija se začnejo vrteti v tistem, česar vaša zavest za uresničitev želje »ne« potrebuje.
Temu koraku bi dejansko lahko posvetila nešteto besed, a ga bom omejila na temeljno, osnovo!
Smo to, kar mislimo! Če želimo ljubezen, moramo razmišljati ljubeznivo. Če želimo srečo, moramo razmišljati srečno. Če želimo rešiti svoje probleme, moramo razmišljati o rešitvah, in ne obratno.
Naj vam razložim na primeru. Želite si sanjskega partnerja, kar je zelo dosegljivo, a le če je v skladu z vašim razmišljanjem o sebi. Težko boste dobili sanjskega partnerja, če o sebi razmišljate, kot da ste nočna mora. In naj se vrnem na prvi korak: vaša želja! Izbirajte partnerja, ki bo sanjski za vas, in ne za vašo okolico, saj boste čez čas ugotovili, da ste zadovoljevali potrebe okolice, in ne svojih – sicer se bo vaše razmerje razblinilo, kot se razblini milni mehurček. In na koncu se boste ponovno vprašali, zakaj se vam to vedno dogaja.
Če v sebi ustvarite srčno, pozitivno osebo, ki oddaja ljubezen in vidi dobro v ljudeh, ceni sebe in spoštuje druge, blokira vse negativne misli, se bo to kazalo tudi navzven. In to je magija, ki privablja ljudi, kot molje luč, pa ne samo ljudi – tudi vse dobro, kar si zaželite.

4. korak: delovanje v smeri želje!

Profimedia
Vključite vizualizacijo svoje želje in jo dodelajte do potankosti.

Odlično, željo imate, pozitivni ste, duša in razum sta skladna. Zdaj pa je čas za malo dela, pa to ne bo težko delo, saj gre vendar za uresničitev vaše želje! Zdaj je čas, da začnete delovati v tej smeri, a le previdno, prosim. Ta korak naj bo zabaven in lahkoten, kot nabiranje rožic na cvetnem polju. Ni priporočljivo delovati s silo in agonijo, da je želeno vaš končni cilj in gre za življenje ali smrt. Ravno nasprotno: cilj, ki ste si ga zastavili, mora vedno biti pozitiven – čeprav ga ne dosežete v želenem času, v vas ne sme prebujati občutka nelagodja.
Izdelajte strategije za doseganje cilja, ki bo uresničil vašo željo. In ne skrbite, če nimate vseh odgovorov zdaj. Če boste pozitivno delovali v smeri svojega cilja, se vam bodo na poti odpirale nove možnosti in poti do uresničitve želje.
Vključite vizualizacijo svoje želje, dodelajte jo do potankosti, vsak dan se ukvarjate z njo in jo okrasite z drobnimi dodatki.
Če je to vaša sanjska hiša, jo dodelajte do zadnje vaze in police. Če je to sanjska služba, si vizualizirajte svojo pisalno mizo in vse potankosti, tudi to, kako ste oblečeni.
Pozorni bodite le pri želji »sanjski partner«, saj ta ne sme imeti podobe. Fizično vizualiziranje lahko odžene pravega sanjskega partnerja iz vašega življenja in ta bo odkorakal mimo vas, medtem ko ste izgubljali čas s sestavljanjem mešanice podobe Brada Pitta in turškega igralca iz telenovele. Za vizualizacijo partnerja raje uporabite občutke, ki jih boste imeli ob njem, in si zapomnite temelj tretjega koraka: kakršni bomo v svoji notranjosti, to bomo privabljali v svoj svet.

5. korak: verjeti v lastno željo

dk
Ozaveščenje, da lahko sami usmerjamo energijo v tisto, kar želimo, je magično.

Odlično, opravili ste vse štiri korake, delujete v tej smeri, vizualizirate, duša in srce sta skladna in pozitivni ste. Pomembno je, da se zavedate, da vsaka stvar potrebuje svoj čas, in ne smete obupati, tudi če se po treh tednih vašega »pohoda na novo željo« ni še nič spremenilo. Tako kot roža potrebuje čas, da zacveti, tako ga tudi vaša želja, da se uresniči.
Vsak dan izkoristite za izražanje hvaležnosti za to, kar že imate, saj že vemo, da dokler nismo hvaležni za tisto, kar imamo, večjega ne dobimo. Pomembno je verjeti v sistem energije, ki nas vodi do naše želje.
Zavedanje dejstva, da nas je do sem, kjer smo, pripeljala neka energija, je dobro. Zavedanje, da smo »mi« sami ustvarili to energijo, ki nas je pripeljala do sem, kjer smo, je še boljše. A ozaveščanje, da lahko »mi sami« vso to energijo usmerimo v tisto, kar želimo, je magično.