Še vedno na begu

FOTO: Daniel na kmetiji umoril mamo in njenega partnerja

R.T.
10. 3. 2021, 20.16
Posodobljeno: 10. 3. 2021, 20.19
Deli članek:

Na jugozahodu Nemčije se je danes nadaljevala obsežna iskalna akcija za dvojnim morilcem, a se je tudi tokrat končala brez uspeha.

Rrheinland-Pfalz Police
Daniel Mentel

Danes je znanih več podrobnosti o včerajšnji tragediji na kmetiji v občini Weilerbach zahodno od Kaiserslauterna. Nemška policija v povezavi z dvojnim umorom išče 38-letnega Daniela Mentla, ki ga sumijo, da je umoril svojo 60-letno mamo in njenega 65-letnega partnerja. Kot je danes razkrila policija, prvi izsledki obdukcije kažejo, da sta »žrtvi umrli nasilne smrti, a ne za strelnimi ranami.«

Motiv za dejanje zaenkrat ostaja neznan, tiskovni predstavnik policije je pojasnil zgolj, da je preiskava še v teku. Je pa potrdil, da je 38-letnik osumljen tudi dveh požigov v bližnjih vaseh v noči na torek. V požarih se sicer nihče ni poškodoval, a je nastala znatna gmotna škoda, pogorela pa sta garaža in skedenj.

Potem ko so policisti včeraj prečesali Weilerbach, pri čemer so zaprli vse poti iz kraja, so danes iskalno akcijo razširili na okoliške vasi, poročajo nemški mediji. Na območju se sicer nahaja tudi ameriško letalsko oporišče Ramstein. Na celotnem območju, ki ga preiskujejo in ki so ga danes preletavali helikopterji, prebiva nekaj manj kot 15.000 ljudi, med katerimi so zaradi vojaškega oporišča tudi številni Američani. Daniel sicer prebiva v zgradbi v bližini kmetije, na kateri je sejal smrt, a ga na domačem naslovu niso našli, tja pa se ni vrnil niti danes.

Policija je lokalno prebivalstvo včeraj pozvala, naj ne zapuščajo domov, kar so nato danes preklicali. Še vedno pa jim svetujejo, naj bodo med gibanjem na prostem previdni in naj se mu, v kolikor ga opazijo, nikar ne približujejo. Še vedno namreč ne vedo, ali je oborožen, predvidevajo pa, da je v krhkem psihičnem stanju. Policija je hkrati pozvala vse voznike, naj na območju ne pobirajo morebitnih štoparjev. Domnevajo namreč, da je Daniel s kraja zbežal peš in da nima na voljo vozila.