Pošastno

Spolno zlorabljeno dojenčico po šestih dneh odklopili z aparatov, za vedno je zatisnila oči

R.T.
16. 2. 2021, 15.55
Deli članek:

22-letniku zaradi grozljivega umora dojenčice grozi smrtna kazen.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Komaj osem mesecev staro dojenčico iz mesta Decatur v ameriški zvezni državi Alabama so šest dni pri življenju ohranjali aparati v bolnišnici v bližnjem Birminghamu. Te so včeraj izklopili, dete pa je umrlo. Pošast, ki je kriva za tragedijo, že nekaj dni ždi v priporu.

Decatur Police
Cameron Elliott

Spolnega napada na dojenčico, ki se je odvil v noči na torek prejšnji teden, je osumljen 22-letni Cameron Elliott. Po poročanju lokalnih medijev ga je obtožnica sprva bremenila spolne zlorabe, mučenja in kaznivih dejanj, povezanih z drogo, k temu pa so po smrti dojenčice dodali še umor. Zdravniki v bolnišnici so namreč včeraj z dvema testoma ugotovili, da se je njena možganska aktivnost ustavila in da je klinično mrtva, zato njenega trpljenja niso podaljševali.

Kazenski zakonik v Alabami za umor otroka, mlajšega od 14 let, predvideva smrtno kazen ali pa kazen dosmrtne ječe brez možnosti pogojnega izpusta. Elliott z umorjeno deklico sicer nima sorodstvenih vezi, temveč naj bi bil z mamo deklice v partnerski zvezi. Ta je preiskovalcu že prejšnji teden med zaslišanjem dejala, da je Elliott dete "odpeljal na vožnjo z avtomobilom, približno deset minut pozneje, ko se je vrnil, pa je zaradi poškodb težko dihala."  Kot je razvidno iz zapisnika zaslišanja, je imelo dete hude poškodbe po celotnem telesu, na njenih rokah pa so bile vidne sledi ugriza. Policija je sicer Elliotta v preteklosti že obravnavala zaradi nasilja nad nekdanjo partnerko.