Slovenija

Zaradi uhajanja plina zaprt bencinski servis

C.E./STA
16. 2. 2021, 15.18
Posodobljeno: 16. 2. 2021, 15.20
Deli članek:

Zaradi uhajanja plina na bencinskem servisu je na pomurski avtocesti trenutno zaprt priključek Pince v smeri proti Lendavi in počivališče.

Google Maps
Fotografija je simbolična

Na Policijski upravi Murska Sobota so povedali, da je prišlo do uhajanja plina na plinskem rezervoarju, zaradi česar je okolica zavarovana, gasilci pa so poskrbeli za zaprtje ventila.

Vodja intervencije Denis Bogdan je dodatno pojasnil, da sta pri Molovi bencinski črpalki ob avtocesti dva nadzemna plinska rezervoarja, na enem od njiju pa je prišlo do okvare na varnostnem ventilu, od koder je izhajal plin.

Gasilce so poklicali zaposleni na bencinskem servisu, ti pa so ob prihodu zaprli servis in celotno počivališče. Po Bogdanovih besedah večje materialne škode, z izjemo nekaj uhajajočega plina, ni bilo, do odprtja počivališča pa morajo počakati Molovo tehnično službo, ki bo prišla zamenjati ventil.

Avtocesta med madžarsko mejo in Mursko Soboto je normalno odprta, saj so imeli srečo, da je dokaj močan veter plin potegnil v pravo smer, saj bi sicer morali preventivno zapreti tudi avtocesto in počivališče na drugi strani ceste.