1 mrtev, 6 poškodovanih

FOTO: Silovito eksplozijo pri Dunaju namerno povzročil 60-letnik?

R.T.
30. 1. 2021, 14.33
Posodobljeno: 30. 1. 2021, 14.38
Deli članek:

Avstrijski preiskovalci so prepričani, da poznajo vzrok včerajšnje eksplozije, ki je vzela eno življenje, šest oseb pa je bilo poškodovanih.

Reuters
Eksplozija v avstrijskem kraju Langenzersdorf.

Spomnimo, Langenzersdorf, kraj blizu Dunaja, je včeraj zjutraj pretresla silovita eksplozija. Eksplodiralo je v eni od stanovanjskih zgradb, ki jo je nato zajel požar, zaradi česar je na kraju posredovalo približno 150 gasilcev. V nesreči se je poškodovalo šest oseb, nekateri med njimi huje. Eno je eksplozija, ki je v celoti uničila dve nadstropji zgradbe, stala življenja, saj so reševalci pozneje izpod ruševin izvlekli truplo moškega.

Reuters
Eksplozija v avstrijskem kraju Langenzersdorf.

Kot danes poroča avstrijski časnik Kronenzeitung, preiskovalci dolgo časa niso smeli vstopiti v zgradbo, saj je obstajala nevarnost, da bi se zrušila. Ko so jim to vendarle dovolili, so se nemudoma lotili iskanja vzroka eksplozije, po navedbah časnika pa vse kaže, da je nekdo eksplozijo povzročil namerno. Preiskovalci namreč domnevajo, da je bil tisti »nekdo« ravno 60-letni stanovalec, ki so ga v ruševinah našli mrtvega. Moški naj bi po poročanju časnika »manipuliral s plinsko pečjo,« saj so ugotovili, da je na peči odvil plinsko napeljavo, plin pa je tako uhajal v stanovanje. Preiskovalci naj bi bili tako prepričani, da poznajo pravi vzrok eksplozije, a se preiskava nadaljuje, saj še vedno ne vedo, kaj je uporabil kot vžigalno napravo.

Reuters
Eksplozija v avstrijskem kraju Langenzersdorf.