Kljukasti križi, kamenje in jajca

FOTO: Izraz nestrpnosti v Trbovljah, uperjen zoper državno sekretarko in zdravnico

S.R.
30. 1. 2021, 15.13
Posodobljeno: 31. 1. 2021, 08.25
Deli članek:

Vandali so v noči na soboto udarili v Trbovljah, pročelje medicinskega centra so namreč danes zjutraj "krasili" simboli nekega drugega, grozljivega časa.

Twitter/Alenka Forte
Kljukasti križi na pročelju medicinskega centra Heliks v Trbovljah.

Pročelje zgradbe medicinskega centra Heliks v Trbovljah, v katerem ima ordinacijo državna sekretarka na ministrstvu za zdravje in zdravnica Alenka Forte, ki se jo je omenjalo tudi kot možno kandidatko za naslednjo ministrico za zdravje, so v noči na soboto z nezaslišanim izrazom nestrpnosti onečedili vandali.

"Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35 letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti," je sprva zapisala na twitterju, nato pa dodala, da seveda ni nobenega dokaza, da bi bili za to krivi domačini. "Opravičilo. Res ni dokaza da je bil Trboveljčan, zato korogiram prvitni TW. Gre za neznanega vandalista, Policija dela," se je popravila. 

Iz ljubljanske policijske uprave so nam medtem pojasnili, da so bili o dogodku obveščeni in ga tudi preiskujejo. Še več, neznanec fasade ni samo onečedil z nacističnimi simboli, temveč je v zgradbo metal tudi kamenje in jajca, je dejal tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. Z dejanjem je po prvih podatkih povzročil za približno 1500 evrov škode. Policisti, ki so ogled kraja dogodka že opravili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil "zaradi sumov kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti." O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

"Podgana"

Spomnimo, pred dobrim tednom dni je bil neotesane in sovražne "poslikave" deležen prvak Desusa Karl Erjavec, ki mu je nekdo želel povedati, da je, prosto po neprecenljivem jezikovnem portalu Fran.si, škodljiv glodavec z zelo dolgim repom, torej "podgana."