Okrutno

Novopečena mama sama prerezala popkovino in dojenčka zalučala v smeti

R.T.
30. 1. 2021, 15.54
Posodobljeno: 30. 1. 2021, 15.59
Deli članek:

Prebivalce majhnega nemškega kraja je pretresla vest o dejanju 32-letne domačinke, ki se je na nadvse krut način znebila novorojenega otroka.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je v kraju Differten z vsega 3700 prebivalci v nemški zvezni deželi Posarje. 32-letna domačinka je včeraj naskrivaj rodila dete in kar sama prerezala popkovino, pri čemer je izgubila veliko količino krvi, poroča nemški tabloid Bild. Po porodu je živo dete spravila v plastično vrečko, zapustila večstanovanjsko stavbo in se namenila proti kantam za smeti, kamor je vrečko odvrgla.

Dogodek je na srečo opazil drug stanovalec, ki je okrvavljeno mamo ogovoril. Pojasnila mu je, da je odvrgla novorojeno dete, ker ga noče. Očividec je na kraj poklical policijo in reševalce, ki so iz smeti izvlekli še živega dojenčka in ga prepeljali na pediatrično kliniko, kjer se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje.

Mamo so premestili v prihiatrično bolnišnico, kamor je sicer odšla prostovoljno. Številnim naj bi bilo sicer že v preteklosti znano, da gre za psihično nestabilno osebo. »Bila je bolana. Zakaj zanjo ni nihče poskrbel? Zakaj se ni odzval ginekolog?« se je za Bild vprašala neka socialna delavka. Druga prodajalka v lokalu s hitro prehrano pa je pojasnila, da jo je »vedno prosila za hrano, po ulici pa je hodila bosonoga.« Kdo je oče novorojenega otroka, trenutno ni znano.