Tihi morilec

V bivaku na Bovškem so se zastrupile štiri osebe

S.R.
18. 1. 2021, 11.12
Posodobljeno: 18. 1. 2021, 11.41
Deli članek:

Med taljenjem snega na plinskem gorilniku je prišlo do pomanjkanja kisika.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

O včerajšnjem dogajanju v večstanovanjski hiši na Dobrni, kjer so zaradi povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko bolnišnico preventivno prepeljali 11 oseb, smo že poročali. Tihi morilec pa je kot kaže konec tedna udaril tudi na Bovškem. Todi tokrat posledice na srečo niso bile usodne.

Dogodilo se je v noči na soboto v vasi Lepena v občini Bovec, kjer so morali reševalci zaradi lažje zastrupitve z ogljikovim monoksidom hospitalizirati štiri osebe. Kot sporočajo novogoriški policisti, so se z ogljikovim monoksidom zastrupili moška, stara 54 in 39let, ki prihajata z območja Ljubljane oziroma Nove Gorice, ter ženski z območja Kranja, stari 32 in 33let. Reševalci so morali posredovati malo po polnoči, osebe pa so prepeljali v šempetrsko bolnišnico, od koder so jih zjutraj odpustili. Policisti so ugotovili, da je do zastrupitve prišlo v bivaku planinskega društva v Lepeni, in sicer pri uporabi plinskega gorilnika, na katerem so talili sneg za vodo, zaradi česar je prišlo do pomanjkanja kisika.

Policija je o dogodku obvestila tudi pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, zoper tri osebe pa bodo uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.