zastrupitev

Družili so se v manjšem prostoru, kuhali, kadili in pristali v bolnišnici

A.S.
18. 1. 2021, 05.40
Posodobljeno: 18. 1. 2021, 09.12
Deli članek:

V krvi so imeli povišano vrednost ogljikovega monoksida.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V celjski bolnišnici pa so za Slovensko tiskovno agencijo danes povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes," so še dejali v bolnišnici.

Policisti so bili včeraj nekaj pred 18. uro obveščeni, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko bolnišnico preventivno prepeljali 11 oseb.

Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen. Stanovalci so se čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Vzrok prisotnosti monoksida pri načinu ogrevanja je izključen, gasilci tudi z meritvami v stavbi niso potrdili prisotnosti ogljikovega monoksida.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo. Po vseh zbranih obvestilih bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Uprava za zaščito in reševanje je sicer poročala, da so gasilci iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. Reševalci so po podatkih uprave v bolnišnico prepeljali 12 oseb.