Slovenija

V Stožice prihaja Budućnost VOLI

N.N.
18. 1. 2021, 09.54
Posodobljeno: 18. 1. 2021, 09.59
Deli članek:

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je zgodovinska prva domača tekma drugega dela 7DAYS EuroCupa. V drugem kolu v Ljubljano prihaja Budućnost VOLI.

Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija - Virtus Segafredo Bologna.

Za zaprtimi vrati stoženske lepotice se bodo košarkarji Cedevite Olimpije v torek ob 20.30 udarili z Budućnostjo VOLI. Torek bo torej dan za domači debi Zmajev v drugem delu 7DAYS EuroCupa, prvič v zgodovini pa se bo na slovenskem ozemlju igral obračun najboljših 16 moštev Evropskega pokala. Zmaji bodo tako v torek proti rivalom iz Lige ABA, s katerimi se bodo nato znova srečali že v četrtek ob 19.00 na zaostali tekmi regionalnega tekmovanja, skušali popraviti vtis iz prvega kola drugega dela tekmovanja v Bologni. 

Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Šport TV 1. 

Gostovanje v Bologni

Cedevito Olimpijo so imeli slovenski košarkarski navdušenci nazadnje priložnost spremljati minulo sredo, ko so Ljubljančani gostovali v Bologni pri glavnemu favoritu za osvojitev naslova prvaka 7DAYS EuroCupa, Virtusu. Zmaji so tekmo odlično začeli, na koncu pa je bila v boju za zmago usodna druga četrtina, ki jo je četa glavnega trenerja Jurice Golemca izgubila s 16:35. V Virtus Segafredo Areni je bilo po 40 minutah igre 90:76 v korist domačinov. Najbolj razigrani v vrstah ljubljanske ekipe so bili Jaka Blažič (25), Kendrick Perry (22) ter Mikael Hopkins (10), ki so tako skupaj dosegli 57 od 76 točk Cedevite Olimpije. 

Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija - Virtus Segafredo Bologna.

Zanesljiva zmaga

V drugi del Evropskega pokala je podgoriška ekipa vstopila z zanesljivo zmago na domačem parketu proti francoskemu Bourgu. Semafor je po 40 minutah igre kazal kar 108:80 v korist Budućnosti VOLI, kar pet igralcev v modro-belem dresu pa je doseglo dvomestno število točk. S 17 točkami, sedmimi asistencami, tremi pridobljenimi žogami in dvema skokoma, je bil na koncu najbolj učinkovit košarkar v domači ekipi Nikola Ivanović. Na parket je Budućnost VOLI nazadnje stopila v soboto in v derbiju 15. kola Lige ABA v Morači ugnala Partizan NIS z 80:72. S 25 točkami je znova blestel Ivanović, 17 točk je dodal še Amadeo Della Valle, ki je sezono sicer začel v Gran Canarii. 

Izjavi pred tekmo: 

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Budućnost VOLI med vsemi ekipami v Ligi ABA igra najboljšo košarko. Podgoriška ekipa je imela težave, a vidi se, da ji je premor prišel prav, saj so se igralci odpočili in osvežili. Igrajo z veliko energije, to pa je bilo vidno tudi na sobotni tekmi s Partizanom NIS. Zagotovo je Budućnost favorit pred torkovo tekmo, saj ima dolgo klop in na vsakem igralnem položaju dva vrhunska igralca. Če želimo, da bo rezultat na torkovem obračunu pozitiven, bomo morali dati od sebe veliko več, kot na zadnjih tekmah. Predvsem imam tu v mislih telesni kontakt. Razmišljati bomo morali o posameznikih naših tekmecev in kako jih ustaviti, ter izkoristiti male osebne napake, da se ne razigrajo.« 

Kendrick Perry, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Budućnost VOLI je zelo močna ekipa v igri v napadu. Igralci vedo, kaj hočejo. Moramo jim otežiti njihovo delo. Njihovi glavni igralci se morajo truditi za vsako posest. V obrambi moramo ostati več kot močni vseh 40 minut. V preteklosti smo imeli dobre tekme v igri v obrambi, nato pa na nekaterih tekmah dve ali tri minute, ko smo padli iz ritma. Na te zadeve se moramo osredotočiti. Stvar, ki nas je ubijala na zadnjih tekmah, je igra v skoku, tako v napadu, kot v obrambi. Če poskrbimo za skok, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata.«