JAGODNI IZBOR

Pokazal je pesti in pljunil v policista

S.S.
11. 1. 2021, 21.44
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 V Prestranku je neznanec vlomil v progovno vozilo in ukradel 40 metrov bakrene vrvi, 30 metrov vozne žice, osem metrov bakrene vrvi ozemljilne palice in škarje za železo. Škode je za tisočaka.

9 Na Fernetičih so policisti 32-letnemu državljanu Romunije zasegli osebno vozilo znamke BMW, čeških registrskih oznak, ki je bilo ukradeno na Norveškem.

8 V Mostah v Ljubljani je neznani storilec vlomil v avtomat z napitki in iz njega izbezal gotovino. Škode je za 600 evrov.

7 V okolici Kopra je nekdo z močnejšo petardo poškodoval poštni nabiralnik, okno in vozilo, parkirano v bližini.

6 Na Drulovki so kranjski policisti obravnavali zapoznelo prijavo podjetja, da jim je neznani storilec z dvorišča ukradel paket, ki je bil pripravljen za pošiljanje.

5 Na Šmarski ulici v Kopru je voznik zapeljal skozi rdečo luč, potem pa je še odpiral vrata med vožnjo. Kršitelja so kmalu izsledili in ugotovili, da gre za 31-letnega domačina, ki je za volan sedel pijan (0,58 mg/l). Prejel bo globo zaradi prometnih prekrškov in kršenja policijske ure.

4 Celjski policisti so pri Šentrupertu obravnavali voznika začetnika, ki je pri omejitvi 130 km/h vozil s hitrostjo 202 km/h. Predpisana globa je 1200 evrov in devet kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ki ga je dobil pred pol leta.

3 V Škofijah pri Kopru se je 35-letni Izolan sprl zaradi dekleta, razbil steklo, se pri tem porezal, napadel pa je tudi domačina in mu grozil. Pomiril se ni niti ob prihodu patrulje, zato so mu odredili pridržanje. Sledi ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari, zasegli pa so mu tudi manjšo količino bele prašnate snovi in jo poslali na analizo.

2 Mariborski policisti so imeli opravka z 39-letnikom, ki je bil v enem dnevu trikrat zasačen pri krajah. Najprej je bil nasilen do 56-letne prodajalke, ki mu je poskušala preprečiti tatvino 7,77 evra vrednih izdelkov, in ji je med ruvanjem izpulil šop las. Slabi dve uri pozneje so istega možakarja varnostniki prijeli pri novi tatvini, v drugi prodajalni, kjer je ukradel za 22 evrov izdelkov. Še čez dobro uro pa so ga v isti prodajalni prijeli, ko je ukradel še tri izdelke, v vrednosti treh evrov.

1 Na mejnem prehodu Podgorje so obravnavali 36-letnega Romuna, ki je obšel zapornico in pot peš nadaljeval proti Hrvaški. Na opozorilo policista se je postavil v napadalni položaj, policista je zmerjal in celo pljunil vanj. Policist je bil prisiljen uporabiti fizično silo ter sredstva za vezanje in vklepanje. Tujca je nato pregledal zdravnik in zanj odredil prisilno hospitalizacijo. Sledi kazenska ovadba.