Izbruh nasilja v Novi Gorici

Najprej scanje in umazane besede, nato je začelo padati po ženskah

S.R.
4. 1. 2021, 07.42
Posodobljeno: 4. 1. 2021, 07.42
Deli članek:

V Novi Gorici so na predvečer silvestrovega zabeležili nenavaden izbruh nasilja, tarča katerega sta bili ženski, ki sta se obregnili ob dejanje domačina.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo ob približno 18. uri 30. decembra na poti do bencinskega servisa na Vojkovi cesti v Novi Gorici. Ženski, stari 46 in 18 let, sta se približali bankomatu, kjer je v bližini nekaj trenutkov pred tem uriniral 26-letni domačin.

Kot so pojasnili novogoriški policisti, je ta, med tem ko je sedel v avtomobil, obe ženski še nedostojno ogovoril, zato sta pristopili do vozila in ga opozorili, da se na javnem mestu ne spodobi urinirati. Njune besede so naletele na razburjenje. Moški je začel nanju kričati in je postajal vse bolj agresiven. Ko je želel izstopiti iz avtomobila, je 46-letnica z njegovimi vrati zaloputnila in mu to preprečila. Poskušal je še enkrat, a mu jih je znova zaprla pred nosom. Na sceno je nato stopil 43-letni domačin, ki je sedel na zadnjih sedežih avtomobila.

Srboritež je izstopil in po nosu s pestjo udaril drugo, 18-letno punco. Ta se je pričela braniti, pri čemer je pesti vihtela tudi sama, a je vmes stopila 46-letnica, ki se je kot branik postavila med oba. V tem trenutku je priložnost z izstop iz vozila spretno izkoristil 26-letnik. Svojega sopotnika je najprej poskušal umiriti, ko pa mu to ni uspelo, se je v nasilju pridružil, ženski pričel odrivati in deliti udarce. Druščina se je tako med pretepanjem pričela odmikati proti bližnji trgovini, udarci pa so padali po obeh ženskah. Takrat je iz trgovine izstopil varnostnik, ki je nadaljšnje stopnjevanje preprečil tako, da je enega napadalca zagrabil in zvlekel stran. Oba nasilneža sta nato pobrala šila in kopita ter se z avtomobilom odpeljala. Gre sicer za stara znanca policije, ki ju bodo zdaj kazensko ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe in grožnje, še sporočajo iz PU Nova Gorica.