Grozljivka na železniški postaji

16-letnica se je brutalno znesla nad invalidnim brezdomcem, vse so posnele kamere

S.R.
26. 12. 2020, 16.07
Posodobljeno: 26. 12. 2020, 16.20
Deli članek:

Mladoletnica iz nemškega mesta Essen je za božič pokazala vso dobroto, ki jo premore njeno srce. Na železniški postaji se je brutalno znesla nad nemočnim brezdomcem.

Profimedia
Zgodilo se je včeraj zjutraj na železniški postaji v nemškem Essnu.

Kot so slikovito zapisali pri nemškem tabloidu Bild, bi bila njena žrtev le stežka bolj nemočna, a bi njen napad le stežka bil še bolj brutalen. Dogodki so se na božično jutro, torej včeraj zjutraj, odvili na železniški postaji v nemškem mestu Essen. Glavna protagonistka nečloveške surovosti pa je bila komaj 16-letna najstnica, ki je brezdomca pretepla tako brutalno, da je pristal v bolnišnici. 

Napad mladenke so ujele nadzorne kamere na železniški postaji, s posnetkov pa je razvidno, kako sta se dve najstnici približali spečemu brezdomcu, 48-letnemu domačinu, ki ne more hoditi in ki je zadremal na tleh ob svojem invalidskem vozičku. Starejša, stara 16 let, je brezdomca nato brez vsakega razloga napadla, medtem ko je mlajša 14-letnica celoten izbruh nasilja mirno spremljala. Bild poroča, da naj bi ga v glavo in telo brcnila najmanj 16-krat, nato izvlekla še nož in mu z njim grozila. Napad je končala šele, ko je nemočna žrtev že stokala v krvi in bolečinah. Očividci so sicer poklicali policijo, a sta mladi zverini s kraja pravočasno pobegnili. 

Roki pravice se vendarle nista dolgo izmikali, saj gre za »stari« znanki policije, ki imata po navedbah tiskovnega predstavnika policije Volkerja Stalla za pasom že »večje število kaznivih dejanj.« Invalidni brezdomec je zaradi hudih odrgnin, drugih ran in bolečin pristal v bolnišnici.