Slovenske Gorice

Policisti ustavili opitega voznika, a ta se ni dal, morala sta ga ukleniti

B.K./STA
14. 12. 2020, 13.05
Posodobljeno: 14. 12. 2020, 13.06
Deli članek:

Grozil jima je in se nedostojno vedel.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so v nedeljo zvečer v Oseku v Slovenskih Goricah ustavili 30-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki je bil na prednji strani označen z eno, na zadnji pa z drugačno registrsko tablico. Ob tem je vozil vinjen ter brez vozniškega dovoljenja, policistom pa je, potem ko so mu odredili zaseg vozila, grozil.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, je preskus alkoholiziranosti pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

V skladu s predpisi so mu zasegli osebni avtomobil, ko so ga s tem seznanili, pa je voznik policistoma začel groziti in se do njiju nedostojno obnašati. Ker njunih opozoril in ukazov ni upošteval, sta ga vklenila in ga do zaključka postopka pridržala v intervencijskem vozilu.

Zoper voznika bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, za ostale prekrške pa so mu izdali plačilni nalog. Hkrati so tako njemu kot sopotnici izdali plačilni nalog zaradi neuporabe zaščitne maske, zoper mladoletnega sopotnika pa bodo iz istega razloga podali obdolžilni predlog.