Krvavi obračun v Trbovljah

Z nožem je za en centimeter zgrešil Denisovo srce

S.S.
10. 12. 2020, 20.25
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je začelo sojenje Srđanu Jovanoviću, ki je obtožen poskusa uboja Denisa Z. junija v Trbovljah, za kar mu grozi od pet do petnajst let zapora.

Profimedia
Incident se je odvil 26. junija pred vhodom v stanovanjski blok enega od vpletenih v Trbovljah.

Včeraj je bil za Jovanovića na ljubljanskem okrožnem sodišču izpeljan predobravnavni narok, vendar obtoženi ni bil pripravljen priznati očitkov poskusa uboja. Kaznovalni predlog tožilke Alenke Jesenko je bil sicer na spodnji meji zagrožene kazni, in sicer pet let zapora.

»Krivde ne priznavam,« je poudaril Jovanović, ki je sicer od prijetja dan po incidentu v priporu. Podrobnosti iz obtožnice bo tožilka predstavila ob začetku glavne obravnave. Za zdaj je znano zgolj to, da se je incident odvil 26. junija letos pred vhodom v stanovanjski blok enega od vpletenih na ulici Kolonija 1. maja v Trbovljah, v ozadju pa naj bi bil neki dlje trajajoči spor. Neuradno je obtoženi z nožem dolžine rezila devet centimetrov zabodel oškodovanca v levo stran prsnega koša, v bližino srca. Življenje je poškodovanemu naposled rešila tudi hitra zdravniška intervencija. Zgodba pa bi se lahko na kraju dogodka zanj končala po najbolj črnem scenariju, če bi ga Jovanović zabodel en centimeter višje in v drugo smer ...

Rana v obliki črke Y

Zagovornik obtoženega, odvetnik Jože Petek, je sodišču predlagal, naj določi izvedenca travmatološke stroke, ki »naj pojasni, na kakšen način je pri oškodovancu prišlo do rane v obliki črke Y in na kakšen način lahko sicer nastane rana v takšni obliki« ter »ali so bile poškodbe lahko prizadejane na način, kot ga opisuje obtožnica«. Kot je ob tem še dejal odvetnik Petek, lahko dopolnitev izdela kar travmatolog Tomaž Veselko, ki je že v fazi preiskave izdelal mnenje. Kot je bilo slišati na včerajšnjem naroku, ima sodišče za zdaj namen neposredno zaslišati obtoženca, oškodovanca ter njuni mami.

Obtoženi sicer v preteklosti še ni bil kaznovan, je pa v še enem postopku pred trboveljskim okrožnim sodiščem zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe.