Nesreča ne počiva

FOTO: V Piranu po poplavah še požar, iz ognjenih zubljev naj bi rešili mamo z otrokoma

R.T.
10. 12. 2020, 17.54
Posodobljeno: 10. 12. 2020, 20.12
Deli članek:

Zagorelo je stanovanje nad enim od tamkajšnjih gostišč.

Facebook B. K.
Prizor s kraja dogajanja.

Nekaj po 16. uri je zagorelo v Piranu, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na družabnih omrežjih je mogoče prebrati, da je zagorelo stanovanje nad gostiščem Delfin na Prvomajskem trgu. Po neuradnih podatkih naj bi tamkajšnji gasilci pred požarom rešili tudi mamo z otrokoma.

Novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl je na Facebooku zapisala, da je zagorelo v drugem nadstropju večstanovanjske stavbe. Skupaj s tremi sosedi so se zatekli v zadnje nadstropje, od koder so jih rešili gasilci.

Nismo v smrtni nevarnosti

STA poroča, da je pri gašenju požara sodelovalo okoli 40 gasilcev iz Sečovelj, Pirana in Kopra.

Kot so pojasnili v piranski občini, je bilo gašenje zelo zahtevno, saj je bilo treba najprej rešiti stanovalce. Nekaj naj bi se jih po podatkih občine zaprlo v toaletni prostor, reševanje pa je potekalo tudi s strehe. Po podatkih s terena so sedem stanovalcev odpeljali v izolsko bolnišnico in naj ne bi bili v smrtni nevarnosti.

Eden od gasilcev je med reševanjem doživel temperaturni šok, zaradi česar je bil prav tako odpeljan v izolsko bolnišnico.

Nekaj stanovalcev bo po vsej verjetnosti noč preživelo v bolnišnici. Za vse ostale je občina zagotovila bivanje v portoroškem Boutique hotelu. Na kraju sta bila tudi piranski župan Đenio Zadković in podžupan Karlo Radovac, so še sporočili.