Zimska oprema

FOTO: Z njim ne bi smel na njivo, on se je odpravil na cesto

S.R.
9. 12. 2020, 10.44
Posodobljeno: 9. 12. 2020, 11.28
Deli članek:

Na Ravnah na Koroškem so zasačili voznika s povsem neustrezno zimsko opremo.

arhiv
Neustrezna zimska oprema.

Na območju policijske uprave Celje so v zadnjih dneh zaznali več kršitev, ko vozniki pred vožnjo niso primerno očistili svojih vozil, pri čemer so ugotovili, da nekateri vozniki na vozilih še vedno nimajo nameščene primerne zimske opreme. 

Tako so na območju Raven na Koroškem včeraj popoldne ustavili voznika tovornega avtomobila s pomilovanja vrednimi pnevmatikami. Vseh osem pnevmatik na zadnjih oseh je bilo namreč tako uničenih, da je z njih odstopala tekalna površina, na določenih delih pa je bila ta celo iztrgana. Tovornjak hkrati ni imel rezervnega kolesa. Manjša odstopanja so zaznali tudi pri tehtanju vozila, a so bila ta v mejah dovoljenih obremenitev, sporočajo iz PU Celje.

PU Celje
Neustrezna zimska oprema.

Policisti so tovorno vozilo do odprave nepravilnosti izločili iz prometa. Vozniku bodo izdali globo v višini 500 evrov, samostojnega podjetnika pa bo doletela kazen v višini 3000 evrov.

Policisti bodo poostren nadzor izvajali tudi v prihodnje, vse voznike pa opozarjajo na dosledno spoštovanje vseh cestno prometnih predpisov, s čimer bodo zagotavljali varnost tako sebi kot vsem ostalim udeležencem v javnem cestnem prometu.