zimske razmere

FOTO: Zaradi snega in neprilagojene hitrosti je trpela pločevina

B.K.
4. 12. 2020, 12.31
Deli članek:

Šest prometnih nesreč na dolenjskih cestah.

PU Novo Mesto
Nesreče zaradi zimskih razmer.

Dolenjski policisti so v četrtek obravnavali kar šest prometnih nesreč, k sreči le s premoženjsko škodo. Razlog za nesreče je bila hitrost, neprilagojena snežnim razmeram na cestah, v enem primeru pa je do škode prišlo, ker je s tovornega vozila na avtomobil, ki je vozil za njim, padel kos ledu in razbil vetrobransko steklo avtomobila. Policisti so prav tako ustavili nekaj voznikov, ki s svojih jeklenih konjičkov niso odstranili snežne plasti.

PU Novo Mesto
Led s tovornega vozila je razbil vetrobransko steklo na avtomobilu.

Policisti voznike zato pozivajo k previdnosti. "Ob zasneženih in zaledenelih steklih voznik ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozila, ki se vključuje v promet," opozarjajo.

PU Novo Mesto
Nesreče zaradi zimskih razmer.

Nujno je tudi, da vozniki iz svojih vozil odstranijo sneg in led, saj lahko njun padec z vozila med vožnjo razbije steklo in poškuduje voznika, predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč. "Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega," so še dodali.

PU Novo Mesto
Sneg je treba pred vožnjo odstraniti iz avtomobila.