Dunaj

Za informacije o bančnem ropu ponujajo kar 100 tisoč evrov

C.E.
30. 11. 2020, 15.20
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 15.29
Deli članek:

Že sam znesek za koristne informacije kaže na to, da so roparji odnesli ogromen plen.

Landespolizeidirektion Niederösterreich
Roparja v Klosteneuburgu sta v skladu s predpisanimi ukrepi nosila masko za zaščito ustnega in nosnega predela obraza.

Dobro organizirana in spretna druščina ljubiteljev dragocenosti je uspela 13. novembra izpeljati tri drzne, lahko bi zapisali tudi »filmske«, rope bank v Dunaju in na obrobju avstrijske prestolnice.

Za prvo tarčo so izbrali poslovalnico Raiffesien banke v dunajski četrti Döbling. Tam so po sefih udarili med 18. in 20. uro. Vzporedno je potekal grabež vrednih predmetov v poslovalnici Bank Austria v Klosteneuburgu, mestu ob Donavi v bližini Dunaja. Tam so si vzeli nekoliko več časa, delovali so od 18.40 do 23.30, je sporočila avstrijska policija. Tretja lokacija pa je bila v mestu Mödling, ki se nahaja slabih 20 kilometrov južno od Dunaja. Na tej lokaciji so začeli ob 20. uri, zaključili pa nekaj čez 23. uro.

Landespolizeidirektion Niederösterreich
Roparja v Modlingu

Kljub najsodobnejšemu varnostnemu sistemu jim je v vseh treh primerih rope uspelo izvesti povsem neopazno. Skupaj so vdrli v 68 sefov, poroča Heute.at, ukradli pa naj bi vse od zlata in diamantov do večje količine gotovine in drugih dragocenosti. Vrednost ukradenih predmetov ocenjujejo na več kot 20 milijonov evrov.

Policija zdaj za informacije, ki bi privedle do aretacije roparjev, ponuja kar 100 tisoč evrov.