Črna kronika

Johann je zadušil in zastrupil svoje tri otroke

R.T.
5. 11. 2020, 15.00
Posodobljeno: 5. 11. 2020, 15.04
Deli članek:

V ponedeljkovi družinski drami v Švici so umrli trije otroci ter njihov oče in rabelj 37-letni Johann M.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Švicarska policija je danes pojasnila več podrobnosti o grozi v kraju Buchs v kantonu Aargau, kjer je 37-letni Johann M. umoril svoje otroke in si po zločinu sodil sam. 

Na štiri trupla so policisti naleteli v ponedeljek zjutraj v družinski hiši. Švicarski portal blick.ch poroča, da je Johann najprej umoril 13-letnega sina in 11-letno hčerko, oba iz svojega prejšnjega zakona, nato tri leta staro hčerko iz zadnjega zakona ter na koncu storil storil samomor. Umrl naj bi tudi družinski pes, a vzrok njegove smrti trenutno ni znan. 

So pa danes znani izsledki obdukcije. Ugotovili so, da je Johann dva otroka zastrupil z neznano snovjo, domnevno prekomernim odmerkom zdravil, eden pa je umrl zaradi zadušitve. Policisti so še sporočili, da dejanje ni bilo storjeno na mah, temveč je šlo za zločin, ki ga je Johann načrtoval. Motiva za grozodejstvo trenutno ne poznajo, a je po poročanju portala 13-letni sin svojemu 12-letnemu prijatelju nedavno dejal, da imajo v družini težave, da je oče zelo vzkipljiv in da se razjezi že ob najmanjši stvari.