Pristali sta v bolnišnici

Poskus umora v Celju: zastrupiti je poskušal nekdanjo soprogo in hčerko

R.T.
8. 10. 2020, 10.29
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 11.36
Deli članek:

36-letnica in njena mladoletna hčerka sta zaradi zastrupitve pristali v celjski bolnišnici. Zaradi poskusa umora so aretirali 32-letnika.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Celjski policisti so iz Splošne bolnišnice Celje v torek zvečer prejeli obvestilo, da so na zdravljenje sprejeli 36-letno žensko in njeno mladoletno hčerko. Obstajal je namreč sum, da sta zaužili neznano snov, je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, ki je dodala, da so policisti nemudoma začeli s preverjanjem vseh dejstev in okoliščin.

Včeraj zjutraj so v povezavi z dogodkom aretirali 32-letnega moškega, obe žrtvi pa so pred tem zavarovali. Iz PU Celje še pojasnjujejo, da bodo podrobnejše ugotovitve v primeru predstavili v naslednjih dneh, predvidoma v ponedeljek. Na kak način sta omenjeni snov zaužili, še ni znano, pa poroča portal novitednik.si, kjer dodajajo, da naj bi jima neuradno moški nekaj ponudil, kar sta zaužili. Zaenkrat še ni znano, za kakšno snov gre. Časnik Večer medtem poroča, da je dejanja osumljen nekdanji soprog 36-letnice in oče mladoletnice. 

Neuradno gre za Šentjurčana L. V., ki je v preteklosti že polnil strani črnih kronik, ko je bil obsojen zaradi poskusa uboja ljubezenskega tekmeca. Na sodišču je priznal, da je poskušal ubiti R. Š., ker je bil zaljubljen v njegovo dekle. Obsodili so ga na štiri leta zapora, po prihodu iz aresta pa je celo razmišljal, da se preizkusi v lokalni politiki.