Doživljal ga je kot breme

VIDEO: Sina s posebnimi potrebami porinil v morje, da bi od zavarovalnice terjal denar

R.T.
29. 9. 2020, 19.11
Posodobljeno: 29. 9. 2020, 19.12
Deli članek:

Grozljivo dejanje je načrtoval z daljnim sorodnikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Moški s priimkom Yang je v ponedeljek policiste v provinci Hainan, ki se nahaja na jugu Kitajske, obvestil, da je njegov 38-letni sin s posebnimi potrebami padel v morje in izginil pod površjem.

Policisti so med preiskavo pregledali posnetke nadzornih kamer, ki so ujele grozljiv trenutek. 38-letnika je v morje porinil moški, ki je nosil enaka oblačila kot Yang.

64-letnik je sprva zanikal obtožbe in policijo venomer prosil naj izda uradno obvestilo o sinovem izginotju. Ob tem ni kazal nikakršne žalosti ali zaskrbljenosti.
Na koncu je le klonil in krivdo priznal: Zločin, je načrtoval z daljnim sorodnikom, da bi od zavarovalnice terjal denar.

Yang, ki sicer prihaja iz province Hunan, je sorodniku ponudil 750 evrov, da bi mu pomagal pri grozljivem dejanju. Dvojica se je z 38-letnikom 28. septembra odpravila  v pristanišče, kjer je oče spodbujal sorodnika, naj 38-letnika porine v morje. Ta je okleval, zato je to storil sam. 

Trdil je, da je bil sin že od otroštva breme za družino. Policisti so Yanga in sostorilca že prijeli, truplo 38-letnika pa so našli danes. 

Videoposnetek nadzornih kamer