italijanska zakonca na malem lošinju

Poročena sta bila 50 let, danes je sodil ženi in skočil z drugega nadstropja: "Oče ni bil nikoli nasilen"

R.T.
14. 9. 2020, 19.27
Posodobljeno: 14. 9. 2020, 19.34
Deli članek:

Na Malem Lošinju je se je v zgodnjih jutranjih urah odvila grozljivka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so okoli šeste ure zjutraj prejeli obvestilo o smrtni žrtvi v enem od stanovanjskih blokov na Malem Lošinju. Na kraju so našli dve trupli. Gre za italijanska zakonca - 82-letnega Edoarda Perreta in 72-letno Vanzati Italba Josepino - ki sta bila v zakonu 50 let, poroča portal 24sata. 

82-letnik je soprogi sodil s hladnim orožjem in nato skočil z drugega nadstropja. Čeprav so mu reševalci skušali pomagati, so bili nemočni, moški je preminil. 

Okoliščine in podrobnosti tragedije niso znane, sin italijanskih zakoncev pa je spregovoril za omenjeni portal. "Pred približno dvajsetimi leti smo dopustovali na Lošinju, bilo nam je zelo všeč. Pred sedmimi leti sta starša dobila ugodno priložnost za nakup stanovanja, preselili smo se. Nazadnje sem ju videl včeraj popoldne, vse je bilo v redu. Nič ni kazalo na to, da bi bilo karkoli narobe. Tudi sam ne vem, kaj se je zgodilo. Klic sem prejel zgodaj zjutraj. Ko sem prispel, sem na ulici naletel na mrtvega očeta," je dejal 48-letni Vasil Perret, ki živi v bližini.

82-letnik in 72-letnica sta bila upokojenca, ki sta v preteklosti delala v istem podjetju. Novinarji portala 24sata so od sosedov izvedeli, da se je Edoardo Perret pred dvema letoma, medtem ko je bila žena v Italiji, poskušal ubiti. Zaradi slednjega je bil dva tedna hospitaliziran na psihiatriji, kar je potrdil tudi sin. "Res je, da je bil oče v bolnišnici, vendar kasneje nisem opazil, da bi imel težave. Oče ni bil nikoli nasilen. Tudi sam sem v šoku," je zaključil pretreseni Vasil Perret.