Včeraj popoldne je zagorelo v enajstem nadstropju sicer 13-nadstropne zgradbe, ki je v občinski lasti. Po navedbah tiskovnega predstavnika gasilcev Lukasa Poppa so v stanovanju, v katerem je zagorelo, umrli trije odrasli in trije otroci, umrl pa je tudi pes. Preostalih pet oseb je življenje izgubilo, ko so se pred zublji »v paniki« poskušali rešiti s skokom v globino skozi okno stanovanja v dvanajstem nadstropju. V požaru se je poškodovalo še deset ljudi, vključno z dvema gasilcema, od katerih naj bi eden utrpel hujše poškodobe. 

Policija je že sporočila, da je bil požar podtaknjen in da so v povezavi s tragedijo že pridržali eno osebo. Po poročanju češkega portala blesk.cz se je storilec policiji na kraju mirno predal in dejanje tudi priznal. Razloga za grozodejstvo sicer naj ne bi navedel, a je ena od sosed za portal dejala, da naj bi šlo za medsosedski spor, kar je pozneje potrdil tudi češki minister za notranje zadeve Jan Hamaček

Vodja lokalnih gasilcev Vladimir Vlček pa je pojasnil, da se je požar širil izjemno hitro. »Požar se je razvil zelo hitro, kar ni normalno. Tovrsten požar ponavadi zajame en prostor, tale pa je prizadel celotno stanovanje, vse sobe so pogorele,« je dejal po poročanju STA.

Bohumin se nahaja na češko-poljski meji in je od prage oddaljen približno 300 kilometrov.

požar, bohumin
Reuters
Tragedija v Bohuminu.

požar, bohumin
Reuters
Tragedija v Bohuminu.

požar, bohumin
Reuters
Tragedija v Bohuminu.