»Oh, tako ste strašni. Tako ste strašni«

Enigmatični najstnik mu je zadal usodni strel v glavo

R.T.
8. 8. 2020, 11.38
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 11.41
Deli članek:

Potem ko je njegova žrtev včeraj umrla, bodo najstniku iz Floride sodili zaradi umora.

Sanford Police Department
Connor Michael Lewis

16-letni Connor Michael Lewis iz Sanforda v ameriški zvezni državi Florida se je v priporu znašel zaradi sredinega napada na 18-letnega Artaviousa Quartermana. Ta je s strelnimi ranami pristal v bolnišnici, včeraj pa se je njegova bitka za življenje končala. Quarterman ni preživel, Lewisa, sprva osumljenega poskusa umora, pa zdaj čaka sojenje zaradi umora. Celoten splet okoliščin Quartermanove smrti je sicer manj enigmatičen, kot je enigmatična pojava domnevnega storilca. 

Lewis naj bi Quartermana ustrelil, medtem ko je bil sam na telefonu s policijo. Med prepirom s svojo punco je po njegovih vratih začela tolči razjarjena skupina ljudi, večinoma sestavljena iz nežnejšega spola, policijo pa je klical sam, poročajo ameriški mediji. »Oh, tako ste strašni. Tako ste strašni,« so bile Lewiseve besede, ki jih je skozi slušalko slišal operater na drugi strani. Usmerjene so bile v skupino ljudi na drugi strani vrat, ki je kričala Lewisovo ime. Nato se je zaslišal strel, pred vrati pa je obležal Quarterman. Preiskovalci so v poročilu navedli, da je streljal nekdo iz hiše, krogla pa je potovala skozi okno na vratih in zadela Quartermana v glavo. Ta se je tam znašel z mamo Lewisove punce, ki ga je želela zapustiti, o je za selitev osebnih predmetov potrebovala več rok. 

Quartermana so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, kjer je včeraj umrl. Kot je pojasnil policijski načelni Cecil Smith, so bili policisti od dogajanja oddaljeni le nekaj minut. Smith verjame, da bi lahko celotno situacijo razrešili hitro in mirno, a je Lewis pred njihovim prihodom nespametno pritisnil na sprožilec. »Ko uporabite strelno orožje, se morate zavedati, da so lahko posledice vsakič smrtonosne,« je zaključil.