Tresenje tal

Navsezgodaj streslo pri Bovcu, nato znova pri Kobaridu

S.R./STA
8. 8. 2020, 08.24
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 10.46
Deli članek:

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 6.50 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,4, nekaj ure kasneje so potres zabeležili tudi v bližini Kobarida.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Intenziteta potresa v bližini Bovca širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Drežnice, Kobarida in Čezsoče, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje. 

Arso
Današnji potres pri Bovcu.

Seizmografi so kasneje ob 9.38 zabeležili tudi potres magnitude 1,8 v bližini Kobarida, 70 km zahodno od Ljubljane. Ocenjujejo, da intenziteta potresa ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Drežnice, Volarij, Kamna in Smata.

Že v petek ob 21.30 pa so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili šibek potresni sunek magnitude 1,6 z žariščem v bližini Kobarida. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Bovca, Kobarida, Čezsoče, Volarij, Drežnice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Arso
Včerajšnji potres pri Kobaridu.