Smrtonosna pas

FOTO: Groza, Rušan na Pohorju kolesarjem, tekačem in pohodnikom nastavil bodečo žico

S.R.
7. 8. 2020, 09.14
Posodobljeno: 7. 8. 2020, 09.24
Deli članek:

Na Pohorju jim je nastavil nevarno oviro, zaradi katere bi lahko bil kdo tudi ob življenje.

PP Ruše
Smrtonosna past na Pohorju.

Ruški policisti so incident obravnavali 5. julija dopoldne. 50-letnika sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Z ogledom kraja kaznivega dejanja so namreč ugotovili, da je takrat še neznani storilec v noči s 4. na 5. julija na Martnici na območju Ruškega Pohorja preko priljubljene pohodniške gozdne pešpoti, in sicer za ovinkom in za gostejšim rastjem, med dvema drevesoma zavezal gradbeno mrežo, na vrhu katere je napeljal še bodečo žico. 

PP Ruše
Smrtonosna past na Pohorju.

Kot pojasnjujejo pri PU Maribor, je s tem ogrozil morebitne pohodnike ali tekače, pa tudi kolesarje, ki "nemalokrat uporabijo to pešpot za kolesarski spust." Ti bi se lahko ob trčenju v oviro huje poškodovali. Na srečo tokrat poškodovanih ni bilo, dodajajo. 

Domnevnega podleža so policisti odkrili, za kaznivo dejanje namreč sumijo 50-letnega Rušana, ki so ga že kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Zdaj preverjajo še, ali je osumljenec nemara vpleten tudi v druga podobna kazniva dejanja, ki so jih na Pohorju že obravnavali.