Grozila jim je s smrtjo

Takšna usoda je doletela Slovenko, ki je v Poreču povzročila prometno nesrečo in ugriznila policista

L.K.
21. 7. 2020, 13.46
Posodobljeno: 21. 7. 2020, 13.49
Deli članek:

Enega je pljunila in ugriznila, drugega pa brcnila v glavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

34-letna slovenska državljanka je v soboto okoli 18. ure v Poreču povzročila prometno nesrečo, v kateri je bila lažje poškodovana njena 31-letna sopotnica, prav tako Slovenka.

V enem od rondojev je s svojim peugeotom zaradi neprilagojene hitrosti trčila v avtomobil puljske registracije, ki ga je vozil 57-letni hrvaški državljan. Peugeot je zaradi močnega trka končal na prometnem otoku, kjer je trčil v prometni znak. 

Začelo se je s prisilnimi sredstvi

Kot je objavila policijska uprava istrske županije, je 34-letnica vpila na policiste, ki so prišli na kraj nesreče, in jih zmerjala. Na alkotest ni pristala, zmenila se ni niti za navodila policistov. Potem ko se je začela odmikati od policijskega avtomobila, so hrvaški policisti uporabili sredstva prisile. Takrat se je uprla, pljunila v enega od policistov in ga ugriznila v ščitnik na nogi, drugega pa brcnila v glavo. Ves čas je vpila in policistom grozila s smrtjo.

Dva policista sta bila lažje poškodovana. Kot smo poročali v nedeljo, so Slovenko prepeljali v psihiatrično ustanovo, danes pa jo je poreška policija ovadila zaradi napada na policiste in povzročitve prometne nesreče.