Litovec "na delu" v Sloveniji

Prevažal se je z avtodomom in na Obali kradel izvenkrmne motorje

G.G.
21. 7. 2020, 13.10
Posodobljeno: 21. 7. 2020, 13.16
Deli članek:

Občan Sežane je v gozdu v okolici Divače opazil večje število izvenkrmnih motorjev. Nenavadna najdba. Poklical je policijo.

PU Koper
Izvenkrmni motorji so bili skriti v gozdu pri Divači.

Policisti so se lotili svojega dela. Preverili so, kaj se nahaja v gozdu pri Divači in našli 11 izvenkrmnih motorjev različnih znamk. Na večini motorjev so bile odstranjene identifikacijske oznake. V soboto pa so zasačili osumljenega, ko se je le ta pripeljal do skritih motorjev. Gre za 44-letnega državljana Litve, ki so mu odvzeli prostost, včeraj pa ga je preiskovalna sodnica poslala v pripor.

PU Koper
Ukradeni in najdeni.

V letu 2020 je bilo sicer prijavljenih 21 prijavljenih primerov tatvin izvenkrmnih motorjev. Ukradeni so bili na območju Pirana (kanal Fazan, kanal Sv. Jernejea, kanal Roja) in v izolski marini. 11 najdenih v gozdu v Divači spada med te ukradene. Dosleje je identificiralnih šest ukradenih motorjev.

Osumljeni je torej v priporu, policisti pa so pri preiskavi njegovega avtodoma, našli tudi orodje, s katerim si je pomagal pri tatvinah, zaradi katerih ga lahko čaka zaporna kazen do treh let.

PU Koper
Je imel Litovec pomagače? To je njegov avtodom.

Policija ob tem primeru svetuje, da lastniki v času turistične sezone na izvenkrmne motorje namestijo tehnične naprav, ki zagotavljajo varnost in morebitno sledenje. Možna je tudi namestitev zvočne alarmne naprave na ključavnicah ter povečan fizični nadzor pristojnih služb in namestitev videonadzora.