Voznikove zadnje besede

Strašna tragedija: v enoprostorcu umrlo pet otrok iz iste družine

C.E.
21. 7. 2020, 14.18
Posodobljeno: 21. 7. 2020, 15.10
Deli članek:

V ponedeljek zgodaj zvečer se je izjemno huda prometna nesreča pripetila na avtocesti v bližini mesta Drome na jugozahodu Francije.

Sapeurs Pompiers Anneyron-Epinouze
Kraj hude nesreče.

Voznik avta znamke Renault Scenic je v nekem trenutku izgubil nadzor nad vozilom. To se je trikrat ali štirikrat prevrnilo in zagorelo. V vozilu, kot je Renault Scenic, bi smelo biti največ sedem oseb, a jih je bilo v času nesreče devet, šest otrok in trije odrasli. Vseh devet je bilo iz iste družine iz obrobja Lyona, je sporočila francoska policija.

Več kot 50 gasilcev je bilo hitro na kraju nesreče. Pogasil so goreč kombi in skupaj z reševalci pomagali ponesrečencem. Toda poškodbe oziroma opekline so bile za pet otrok prehude. Nesrečneži stari od tri do 14 let so umrli na kraju nezgode. Trije odrasli in sedemletni otrok so v bolnišnici. Vsi imajo hude poškodbe, njihovo življenje je ogroženo.

Policija je uvedla preiskavo, ki bi lahko pokazala, ali je za nesrečo kriva voznikova ali tehnična napaka. Dejstvo, da je bilo v avtu devet oseb, ni vplivalo na nesrečo, saj je bilo od devetih oseb šest otrok. Tik preden je izgubil zavest, je voznik policistom povedal, da je imel v trenutkih pred nesrečo težave z zavorami.