Pečanje z drogo

FOTO: Najprej so mu izpraznili sef, nato so odpeljali še njega

S.R.
20. 7. 2020, 13.17
Posodobljeno: 20. 7. 2020, 13.25
Deli članek:

33-letni Velenjčan je zaradi pečanja z drogo pristal v priporu.

PU Celje
Zasežena droga.

Velenjski policisti so konec prejšnjega tedna k preiskovalnemu sodniku privedli 33-letnega Velenjčana, osumljenega preprodaje prepovedanih drog, sporočajo iz PU Celje.

Njegova kalvarija sega v petek 3. julija, a resnici na ljubo verjetno še dlje. Kakor koli, tistega večera so ga imeli v primežu policisti, pri sebi pa je imel tudi manjši zaklenjen sef. Tega so mu zasegli in ga na podlagi odredbe sodišča pregledali. V njem se je skrivalo nekaj manj kot dva grama prepovedane droge MDMA, dobrih osem gramov konoplje in dobrih 43 gramov amfetamina. Sledila je hišna preiskava, v okviru katere so zasegli še več pripomočkov za uživanje in preprodajo droge.

PU Celje
Zasežena droga.

Med preiskavo so še ugotovili, da je v zadnjem letu storil vsaj sedem kaznivih dejanj s področja pečanja z drogo. Konopljo in amfetamin so mu zasegli že lani in v začetku letošnjega leta, pri čemer je drogo med drugim prek spleta naročal iz tujine. Tako so tudi belgijski policisti odkrili večjo količino droge, ki je bila naslovljena nanj. Preiskovalni sodnik ga je poslal v pripor.

PU Celje
Zasežena droga.