Predrznost v dolini reke Zilje

V hotel v Šmohorju na avstrijskem Koroškem se je priplazila lisica in pogrizla spečega 10-letnika

S:R.
20. 7. 2020, 13.01
Posodobljeno: 18. 8. 2020, 11.49
Deli članek:

V avstrijskem okraju Hermagor (Šmohor) na avstrijskem Koroškem so v noči na danes zabeležili nenavaden napad na hotelska gosta.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V napadu lisice v enem od hotelov Nassfeldu (Mokrine) v okraju Hermagor sta poškodbe utrpela 51-letnik Spodnje Avstrije in deset let star otrok iz avstrijske Štajerske, poroča avstrijski Kronenzeitung. Prvi je bil na udaru 51-letnik. Lisica se je v hotelsko sobo skozi odprta balkonska vrata priplazila ob približno 1.30 uri ter ga tam dvakrat ugriznilav levo stopalo. Napad ga je vrgel s postelje, nakar je hitro spoznal, s čim oziroma kom ima opravka, in zvitorepko pregnal na plano

Ta nočnega pohoda še ni zaključila. Skočila je na sosednji balkon in vstopila v sobo, v kateri je spal desetletnik. Tega je šavsnila v komolec in desno stopalo. Kriki in klici na pomoč so prebudili njegovega očeta, ki je spal v sosednji sobi. Vsiljivko je hitro pregnal, dečka pa so oskrbeli v lokalnem zdravstvenem domu. Stopnja njegovih poškodb ni znana, medtem ko jo je 51-letnik odnesel z lažjimi poškodbami.