Incident na shodu

FOTO: Med sicer mirnimi protesti tudi napad na policista

S.R.
11. 7. 2020, 11.23
Posodobljeno: 11. 7. 2020, 11.52
Deli članek:

Na včerajšnjih shodih proti in v podporo vladi je ena oseba napadla policista.

Bobo
Petkovi protesti v Ljubljani.

Petkovi protesti v Ljubljani so postali že stalnica. Tokrat se je prvi shod ob približno 17.30 uri pričel na Prešernovem trgu, nato pa je približno 2500 zbranih protestnikov organizirano odšlo v smeri proti Slovenski cesti, krožilo med ulicami v centru mesta in se nato zbralo na Trgu republike, danes sporoča slovenska policija.

Pol ure po prevem se je začel drugi shod, ko so se ob 18. uri protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je zbrana skupina okoli 40 protestnikov, tako imenovanih rumenih jopičev s Prešernovega trga odšla na Trg republike. Vse skopaj so pozorno nadzirali policisti, ki so vzdrževali javni red in mir ter zagotavljali varnost udeležencev obeh shodov. Razen enega incidenta, sta oba dogodka potekala mirno, so pa policisti zaradi zagotovitve varnosti zaprli več okoliških ulic. 

Bobo
Petkovi protesti v Ljubljani.

Kot so pjasnili o incidentu, so z osebo, ki je pred tem napadla policista, opravili identifikacijski postopek, med katerim se je ta uprla. Ker ukazov ni upoštevala, so zoper njo uporabili prisilna sredstva. "Zaradi ugotavljanja identitete, izvedbe prekrškovnega postopka ter zbiranja obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi," so jo privedli v prostore policije. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, osebo pa so po končanem postopku izpustili.

Policisti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede obeh shodov in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.