Naročen umor

Eksekucija pred znanim trgovskim središčem v bližini Dunaja, strel v glavo je bil usoden

S.R.
5. 7. 2020, 10.47
Posodobljeno: 5. 7. 2020, 11.20
Deli članek:

Pred trgovskim središčem v bližini Dunaja je bil včeraj s strelom v glavo umorjen 43-letni ruski državljan, sicer begunec iz Čečenije. Morilca so nekaj ur pozneje ujeli v Linzu, umor pa je bil naročen, poročajo avstrijski mediji.

Reuters
Fotografija je simbolična

Zgodilo se je včeraj zvečer, pri belem dnevu, žrtev pa naj bi bila 43-letni Čečen, sicer nekdanji čečenski separatist ter nasprotnik in kritik razvpitega predsednika Čečenije Ramzana Kadirova, poroča avstrijski Kronenzeitung. 

Na parkirišču pred priljubljenim trgovskim središčem v Gerasdorfu so ob približno 19.30 uri odjeknili streli. Šlo je za hladnokrven umor, na kraju pa so se hitro znašli številni reševalci in policisti, vključno s pripadniki posebne enote. Začela se je obsežna iskalna akcija za srebrnim audijem z registrskimi oznakami Linza, na nebu pa je začel krožiti policijski helikopter. Nekaj ur pozneje so aretirali 47-letnega Čečena, ki naj bi pritisnil na sprožilec. 

Dogodek spominja na umor čečenskega begunca Umarja Israilova na Dunaju januarja 2009. Tudi Israilov, sicer znan borec za človekove pravice, je bil nasprotnik predsednika Kadirova, še poroča časnik. V povezavi z umorom so takrat aretirali tri osebe.