Usodni napad

Morskemu psu zadišale noge 36-letnega potapljača, ni preživel

S.R.
5. 7. 2020, 09.26
Posodobljeno: 5. 7. 2020, 11.38
Deli članek:

Ob obali avstralskega otoka Fraser je življenje izgubil 36-letni potapljač, ki ga je napadel morski pes.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Napad morskega psa v morju ob obali otoka Fraser v avstralski zvezni državi Queensland se je pripetil včeraj, žrtev morskega plenilca pa je bil 36-letni potapljač na podvodnem ribolovu. Kot poročajo avstralski mediji, sta mu na kraju prvo pomoč nudila zdravnik in medicinska sestra, nato so s helikopterjem prispeli drugi reševalci, a je bilo zanj že prepozno. Morski pes ga je usodno pogrizel po nogah.

»Svojcem in prijateljem mladeniča izrekamo globoko sožalje. Tragedija ob izgubi mladega življenja, ki je imelo pred seboj še vso prihodnost, je nepopisna. Z njimi delimo žalost in trpljenje,« je dejal župan občine Fraser Coast George Seymour. Po prvih poročilih naj bi namreč v napadu življenje izgubil 20-letnik, a so avstralski mediji njegovo starost pozneje popravili.

Napad se je zgodil nedaleč od mesta, kjer je zaradi belega morskega psa aprila letos življenje izgubil 23-letni Zachary Robba. Zaradi napada morskega psa so letos v Avstraliji umrle že najmanj štiri osebe. Ob obali Zahodne Avstralije, največje zvezne države v Avstraliji, je januarja življenje izgubil 57-letni potapljač, junija pa je ob obali ribiške vasice Kingscliff v zvezni državi Novi Južni Wales enaka usoda doletela 60-letnega deskarja.