Več informacij

Ropar v Cankovi, dolgoletni policist, v denarne težave zašel zaradi iger na srečo

B.K.
10. 6. 2020, 07.43
Posodobljeno: 10. 6. 2020, 07.52
Deli članek:

Včeraj okoli 15. ure je oborožen moški vdrl v banko na Cankovi in od zaposlenih zahteval gotovino. Nato je iz banke pobegnil, za njim pa so se pognali domačini. Moški, ki bi naj bil policist, je med begom umrl.

Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

Prekmurske policiste so včeraj nekaj po 15. uri obvestili o ropu poslovalnice Deželne banke v Cankovi. Za roparjem so se pognali domačini, dva pa sta ga lovila približno en kilometer. Nato so se po poročanju medijev zaslišali streli, storilec je obležal mrtev, eden izmed domačinov pa poškodovan. Kaj je bil vzrok smrti - ali je šlo za uboj, nesrečo ali samomor - bo pokazala preiskava.

Ropal je dolgoletni policist

Kasneje se je izkazalo, da je bil ropar policist, zaposlen na eni od policijskih enot PU Murska Sobota. Policisti so zato nemudoma obvestili posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili.

Nataša Juhnov
Ropar (domnevno prvi z leve) naj bi bil dolgoletni policist na PP Lendava in pred tem na PP Murska Sobota.

Po poročanju portala Vestnik.si naj bi bil pokojni ropar zaposlen na Policijski postaji Lendava, za policaja pa je šel že leta 1995 Služboval je tudi na Policijski postaji Murska Sobota. Na grbi pa je že večkrat imel nečednosti, kar naj bi tudi botrovalo številnim disciplinskim postopkom, v katerih se je znašel v preteklosti.

Zabredel v igre na srečo

Policist naj bi se nad banko spravil zaradi hudih finančnih težav, v katere je zabredel zaradi igranja iger na srečo. Prav tako je zato zabredel v težave pri svoji družini, še piše vestnik.si

Nataša Juhnov
Rop na Cankovi.

Podoben rop že prejšnji mesec

Podoben rop se je sicer zgodil 13. maja v Križevcih pri Ljutomeru, navajajo na portalu vestnik.si. Tudi tam je neznani storilec v banko vstopil malo pred zaprtjem poslovalnice in od zaposlenih zahteval gotovino. Policija ropa za zdaj še ni preiskala, roparja pa so skušali prijeti s pomočjo cestnih zapor in helikopterja, a so bili pri tem neuspešni.