Izstrelil tri opozorilne strele

Zatekel se je tik ob slovensko mejo: pokončal ženo in še eno žensko, poklical hčerko in se ustrelil v glavo

L.K.
6. 6. 2020, 17.58
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 13.11
Deli članek:

Po dveh krvavih dejanjih je pobegnil čez mejo in si vzel življenje.

Reuters
V Avstriji je pustil dve trupli (fotografija je simbolična).

63-letni moški iz kraja Vernberk je danes, nekaj pred 7. uro zjutraj pokončal svojo 62-letno ženo in nato še znanko. Po dejanju je zbežal v Trbiž, kjer si je na parkirišču pred eno od tamkajšnjih restavracij sodil sam.

Za seboj ni pustil poslovilnega pisma.

S sekiro?

Po poročanju avstrijskih medijev preiskovalci niso hoteli potrditi, če je morilsko orožje bila sekira. Je pa znano, da je njegova žena v preteklosti že klicala policijo. Iz kakšnega razloga, ne poročajo.

Na ulici

Avstrijski Korošec se je po krvavem dejanju z belim avtomobilom zapeljal do kraja Drobollach am Faaker See, kjer je na ulico pred kavarno pokončal 56-letno žensko, domnevno prijateljico. Življenje ji je vzel s pištolo. Sledil je beg v Italijo, avstrijski policisti pa so o dogajanju obvestili svoje italijanske kolege, potem ko je postalo jasno, da je namenjen čez mejo.

Stekla je obsežna iskalna akcija, v kateri je sodeloval tudi helikopter. Trbiški policisti so storilčev avtomobil našli na parkirišču restavracije na obrobju mesta.

Sodil si je sam

Ko so se četrt čez 9. uro policisti približali avtomobilu, je 63-letnik izstrelil tri opozorilne strele. Ker jih to ni odvrnilo od njihove namere, se je ustrelil v glavo. Eden od policistov je pred tem ujel pogovor, ki ga je po telefonu imel s svojo hčerko, kateri je priznal, da je ubil obe ženski.

Vozilo in morilsko orožje so zasegli italijanski policisti. Za orožje ni imel dovoljenja. Identiteta 63-letnika ostaja skrivnost, gre pa sklepati, da je bil iz Wernbergerja, pišejo avstrijski mediji.

56-letna žrtev je bila poročena. Zakaj je moril, še ni znano.