Skupaj pili, se sprli in ...

FOTO: Kanibalska naveza oče-sin umorila nekdanjega policista, ga skuhala in jedla. Z njim nahranila tudi brezdomca

R.T.
13. 5. 2020, 09.20
Posodobljeno: 13. 5. 2020, 09.32
Deli članek:

Naslednjih 15 let bosta preživela za rešetkami.

Profimedia
Na sodišču sta bila dobre volje.

Ukrajinca Maksim (42) in Jaroslav Kostjukov (21) iz Harkova sta bila spoznana za kriva umora nekdanjega policista Jevgenija Petrova (45). Odslužiti bosta morala 15-letno zaporno kazen.

Profimedia
Oče in sin

Profimedia
Maksim Kostjukov

Profimedia
Jaroslav Kostjukov

Trojica je popivala skupaj, ko so se sporekli zaradi ruske priključitve Krima. Sin je takrat od zadaj zagrabil Petrova, oče pa ga je dvakrat zabodel v prsni koš. Jaroslav naj bi nato nekdanjega policista obglavil, s trupla odrezal nekaj mesa ter izrezal srce, jetra, ledvica in druge notranje organe. Prvotno je priznal le, da je skuhal »meso«, ki sta ga z očetom nato postregla nekemu brezdomcu, a je pozneje zanikal, da je kuhal, in dodal, da je komaj okusil »človeško obaro«. Kaj hitro naj bi mu namreč postalo slabo, večino naj bi je zato pospravil brezdomec.

Dokazi pa slikajo drugačno sliko: oče in sin sta kanibala, ki sta žrtev skuhala in pojedla.

Na sodišču sta sicer bila dobre volje. V ukrajinskem kazenskem zakoniku namreč ni kanibalizma, zaradi česar tožilstvo tega ni moglo vključiti v obtožnico. Zato sta bila obtožena »le« umora v oteževalnih okoliščinah ter nezakonitega posedovanja orožja.

Profimedia
Ob prijetju

Profimedia
Ob prijetju

Obglavljeno truplo je bilo najdeno v bližini kleti le lučaj od stanovanjskega kompleksa v kraju Saltivka nedaleč stran od Harkova.