Dobro pripravljena

Celjana, ki so ju prijeli zaradi ropa bencinskega servira, osumljena še 12 ropov

B.K./STA
28. 4. 2020, 10.33
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 10.35
Deli članek:

Celjski policisti so januarja po ropu bencinskega servisa na Ljubljani cesti v Celju prijeli 29-letnega in 41-letnega Celjana, za katera so med preiskavo ugotovili, da sta zagrešila še 12 ropov. S kazensko ovadbo sta že bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Celjana sta v Celju oropala dva bencinska servisa in gostinski lokal, poštne poslovalnice v Velenju, Celju in Mariboru, po dva bencinska servisa v Mariboru in Ljubljani ter bencinska servisa v Štorah in Dramljah.

Zbrana obvestila kažejo, da sta se osumljena na storitve ropov izjemno dobro pripravila, si večkrat podrobno ogledala posamezne lokacije, pri izvršitvi ropov pa sta imela vloge temeljito razdeljene. Večino ropov sta izvršila tik pred zaprtjem ali v času zapiranja.

"Od konca avgusta 2018 do januarja letos sta na brezkompromisen način in z uporabo groženj zagrešila najmanj 17 ropov bencinskih servisov, pošt in v enem primeru gostinskega lokala. Z ropi sta si pridobila več kot 150.000 evrov premoženjske koristi," so navedli na PU Celje.

Več oškodovancev je zaradi uporabe sile in groženj doživelo hude strahove, mnogi so zaradi načina storitve ropov iskali zdravniško ali psihološko pomoč, koristili bolniški stalež, nekateri so celo prenehali opravljati svoje delo.

Celjski policisti o njunih morebitnih drugih kaznivih dejanjih nadaljujejo z zbiranjem obvestil, so še zapisali na PU Celje.