LEvica zahteva odstop

Zasačeni Franc Breznik spet poslanec SDS

R.T.
28. 4. 2020, 10.09
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 12.03
Deli članek:

Franc Breznik, državni sekretar, ki so ga zasačili pijanega za volanom službenega avtomobila, se je danes vrnil med poslance SDS.

STA
"Če bo kdorkoli dvomil, tudi v stranki, da to meče tudi slabo luč na moje poslansko delo, mi tudi tega ni treba opravljati," je dejal Breznik za TV Slovenija.

Kratka je bila Breznikova epizoda na položaju državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. Krajša od enega meseca. S tem, ko se je Breznik vrnil v poslanske klopi, je funkcijo poslanke prenehala opravljati Nuša Ferenčič, ki je v državni zbor prišla kot nadomestna poslanka po odhodu Breznika na funkcijo državnega sekretarja.

Breznik je pot državnega sekretarja zaključil na ljubljanski obvoznici. Za prekršek je že plačal 600 evrov, dobil pa bo tudi najmanj 16 kazenskih točk za vožjo pod vplivom alkohola. Ker ima, kot je povedal Breznik, nekaj prekrškov že od prej, bo na koncu najverjetneje ostal tudi brez vozniškega izpita.

»Veliko dobrega sem naredil v vseh teh letih, pa tega niste objavljali. Zdaj pa sem naredil eno napako in ste me uničili. Na tisoče kilometrov imam za seboj, sem že storil kakšen prekršek, tudi tokrat sem ga, priznal sem napako. Ne vem, kaj naj še naredim, da boste zadovoljni,« je v dneh po dogodku dejal Breznik. Zdaj ima spet priložnost, da v parlamentu nadaljuje z dobrim delom.

V opozicijski Levici menijo, da bi bilo najbolj higienično, da Breznik odstopi tudi kot poslanec.

"V teh dneh smo od Breznika in od njegovega nadrejenega ministra Aleša Hojsa slišali mnogo nedopustnih izjav v imenu opravičevanja neopravičljivega dejanja vožnje pod vplivom alkohola. Minister je dejal, da je potrebno preveriti, ali je bil Breznik žrtev zasede. Prekršek se je relativiziralo, češ da je, preden je sedel za volan, spil le dva kozarčka. Da je šlo za sestanek z donatorji za dobrodelni namen. Da je drugače dober človek. Med njimi je bila verjetno najbolj odmevna ta, da ni potrebe po sankcijah, ker se ni nikomur nič hudega zgodilo," so med drguim zapisali v Levici.