Napoved

Danes bo padalo na zahodu, možna tudi manjša toča, jutri po vsej državi

B.K./STA
28. 4. 2020, 09.04
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 09.40
Deli članek:

V prihodnjih dneh pričakujte dež.

Profimedia
ta teden bomo bolj redko sedeli na vrtu.

V vzhodni Sloveniji bo danes deloma jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo nastalo nekaj ploh in posameznih neviht, ki bodo po ocenah vremenskega portala Neurje.si najbolj verjetne v jugozahodni Sloveniji (notranjost Primorske in južna polovica Notranjske). Kakšna osamljena nevihta ni izključena tudi kje drugod v zahodni polovici države in v severni ter osrednji Sloveniji. Ob nevihtah so možni nalivi in sodra ali manjša toča.

Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Zaradi suše je danes marsikje po Sloveniji še velika požarna ogroženost naravnega okolja.

V sredo bo pretežno oblačno. Padavine se bodo od zahoda postopno razširile nad vso Slovenijo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Veter se bo iz jugozahodne popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo dež ponehal, v petek se bo vrnil

V noči na četrtek bo dež povsod ponehal. V četrtek bo sprva precej jasno z nekaj jutranje megle. Popoldne se bodo na zahodu spet začele pojavljati krajevne padavine, ki bodo v noči na petek zajele vso Slovenijo. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh.