Skrivnostno Izginotje

Trump "ve," kaj se dogaja s Kimom

B.K.
28. 4. 2020, 08.33
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 09.13
Deli članek:

Za nenavadno izginotje severnokorejskega voditelja, ki se že več kot dva tedna ni pojavil pred očmi javnosti, očitno vendarle ni kriva smrt.

Reuters
Trump in Kim

"Ne morem vam povedati natančno," je v ponedeljek novinarjem dejal ameriški predsednik Donald Trump, ki trdi, da je s severnokorejskim voditeljem Kimom Džong Unom vzpostavil oseben odnos. "Zelo dobro vem [kaj se dogaja z njim], a o tem zdaj ne morem govoriti. Želim mu vse dobro," je še dejal Trump. "Vem kako je z njim, relativno rečeno. Bomo videli, verjetno boste vse izvedeli v bližnji prihodnosti."

Od kod Trumpu domnevne informacije o izginulem Kimu, ni povedal. Je pa danes zjutraj južnokorejski zunanji minister Kang Kyung Wha dejal, da je ameriški predsednik v nenehni komunikaciji z južnopkorejskim vrhom in bi moral biti obveščen o vsem, kar o Kimu vedo oni. In nekaj vedo. "Vlada ve, kje se nahaja Kim Džong Un," je zjutraj na parlamentarni seji dejal južnokorejski minister za združitev Kim Yeon Chul.

Ugibanja o zdravstvenem stanju 36-letnega Kima so se začela prejšnji teden, ko je južnokrejski novičarski portal Daily NK objavil informacijo, da naj bi bil Kim operiran na srcu oziroma ožilju. V slabo stanje naj bi ga spravila slast po hrani, posledično prekomerna teža in naklonjenost pijači ter cigaretom.