slovenski žvižgač

Gale Janši: Zakaj se niste odzvali, ko sem vas 15. aprila želel seznaniti z nepravilnostmi?

A.S.
27. 4. 2020, 22.28
Posodobljeno: 27. 4. 2020, 22.48
Deli članek:

Ministri pripravljajo poročila o nakupih zaščitne opreme, kar naj bi vlada obravnavala v sredo, medtem pa se je na Twitterju oglasil Ivan Gale in sporočil, da je želel predsednika vlade Janeza Janšo z nepravilnostmi seznaniti že sredi aprila.

Zajem zaslonske slike
Ivan Gale je želel predsednika vlade Janeza Janšo z nepravilnostmi seznaniti že sredi aprila.

Potem ko je slovenski žvižgač Ivan Gale v oddaji Tarča razkril nepravilnosti pri nakupih zaščitne opreme, je predsednik vlade Janez Janša ministrom naročil, da morajo do torka predati poročilo o tem kako so se nakupi izvajali. Vlada naj bi slednje obravnavala v sredo. 

Gale pa se je na družbenem omrežju Twitter odval na zapis predsednika vlade, da je bila oddaja Tarča "fake news". Navedel je, da se je želel z Janšo o nepravilnostih pogovoriti že sredi aprila. "Spoštovani predsednik Vlade RS. Ne gre za noben fake news. Kontakt z ekipo oddaje Tarča sem vzpostavil sam. Za mojo namero ni vedel praktično nihče. Vi se mi niste odzvali, ko sem vas 15.4.2020 hotel seznaniti z nepravilnostmi. Zakaj?," je zapisal Gale, ki trdi, da je ves čas opozarjal na nepravilnosti. Na Facebooku je medtem dodal, da se je v prvi vrsti s predsednikom vlade RS želel sestati, da ga seznani "z grožnjami ministra Počivalška o nameri za razrešitev takratnega direktorja Zakrajška".

Facebook
Ivan Gale trdi, da je ves čas opozrajal na nepravilnosti.

Facebook
Skupina ima že 56 tisoč podpornikov.

Skupina podpore Ivanu Galetu ima medtem na družbenem omrežju Facebook že 56 tisoč podpornikov. 

Kot poroča RTV Slovenija pa naj bi iz kabineta predsednika vlade sporočili, da premierju ni znano, da je želel Gale stopiti v stik z njim.