Oko za prestiž

Kot sraka kradel 44-letni domačin, dobili so ga s heroinom in kokainom

J.P.
20. 4. 2020, 11.43
Posodobljeno: 20. 4. 2020, 11.45
Deli članek:

Trgovine so bile njegova omiljena tarča.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V sredo je neznanec vlomil v eno od trgovin na območju koprske tržne in iz nje ukradel več ročnih ur, vrednih približno 3500 evrov. Podobno kaznivo dejanje so policisti obravnavali tudi štiri dni prej, ko je nekdo iz trgovine odtujil za 230 evrov hrane in gotovine.

44-letni Koprčan

Policisti so v petek ponoči v Kopru obravnavali 44-letnega domačina, ki je v preteklosti že zagrešil tovrstna kazniva dejanja. Pri tem so mu zasegli manjšo količino heroina, kokaina in nekatere predmete, ki si jih je prisvojil v trgovini na koprski tržnici, zaradi česar so mu odvzeli prostost.

Policisti so 44-letnega Koprčana obravnavali zaradi še osmih kaznivih dejanj tatvin (po I. in II odstavku 204. člena KZ-1), ki jih je izvršil v različnih trgovinah in bencinskem servisu na območju Kopra. Kradel je predvsem parfume višjega cenovnega razreda. Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru so pri njemu opravili hišno preiskavo.

Zoper 44-letnega Koprčana so podali več kazenskih ovadb, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine (po 205. členu KZ-1), kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. člena KZ-1) in 8 kaznivih dejanj Tatvin (po 204. členu KZ-1).

V soboto so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zanj odredil pripor.