Ni ji bilo pomoči

15-letnica, ki je bila hudo poškodovana v potresu, preminila, Hrvaško medtem znova streslo

A.S.
23. 3. 2020, 18.20
Posodobljeno: 23. 3. 2020, 21.29
Deli članek:

Zdravniki so bili nemočni.

Reuters
Posledice potresa v Zagrebu.

V nedeljskem potresu v Zagrebu je bilo 27 poškodovanih, med njimi 18 huje, 12 so jih oskrbeli v bolnišnicah, je danes dejal hrvaški notranji minister Davor Božinović. Na Hrvaškem so danes ob 20.49 uri sicer zabeležili nov potresni sunek z žariščem 20 kilometrov zahodno od Zagreba in na globini desetih kilometrov. Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra je šlo za potres magnitude 3,2.

EMSC
Kje vse so čutili današnji potres z žariščem v bližini slovenske meje?

Po včerajšnjem poročanju hrvaških medijev je bilo med poškodovanimi tudi mladoletno dekle, ki je bilo v času potresa v stanovanju v eni od starejših stanovanjskih hiš v središču Zagreba. 15-letna deklica že ko so jo našli, ni več kazala znakov življenja. Zdravniki so jo uspeli oživiti, v nedeljo so jo operirali zaradi hudih poškodb glave ter se borili za njeno življenje na oddelku intenzivne negeTo je potrdil direktor zagrebške pediatrične bolnišnice Klaićeva Goran Roić. "Zdravstveno stanje otroka je zelo, zelo kritično, a še vedno delamo vse, kar je v naši moči," je Roić včeraj dejal za hrvaško televizijo N1. Kljub vsem naporom pa je ravno on danes sporočil tragično vest. Dekle je v bolnišnici preminilo.

"Na žalost je, kljub vsem naporom medicinskega osebja, težko poškodovana deklica po včerajšnjem potresu, podlegla poškodobam. V imenu Klinike za otroške bolezni Zagreb želimo stršem in družinskim članom izraziti sožalje," je Roić povedal za Index.