Požar

FOTO: Včeraj na Šentviškem hribu, danes se gost dim vije nad Češnjico

S.R./STA
21. 3. 2020, 11.49
Posodobljeno: 21. 3. 2020, 11.56
Deli članek:

Noč po požaru na Šentviškem hribu je sicer minila brez posebnosti, bralci pa danes poročajo o požaru vzhodno od Ljubljane.

Bralka
Zagorelo je nad Češnjico vzhodno od Ljubljane.

Noč po petkovem popoldanskem požaru na Šentviškem hribu je minila brez posebnosti, so pojasnili na Gasilski brigadi Ljubljana. Ponoči je na terenu v gasilski straži namreč ostalo okoli deset gasilcev, ki bi gasili morebitna manjša žarišča. To je sicer bil že šesti požar na istem območju v nekaj dneh. 

Požar, ki je v petek okoli 14.30 izbruhnil na pobočju Šentviškega hriba v ljubljanskem Šentvidu, je 91 ljubljanskim gasilcem uspelo omejiti do večera. Intervencijo intenzivnega gašenja so zaključili okoli 19. ure, pri gašenju so so pomagali tudi s helikopterjem. Opravil je 21 preletov in zelo učinkovito gasil požar, so v ljubljanski gasilski brigadi zapisali na Facebooku.

Danes je po poročanju bralcev, ki pred sobotnim pohodom v naravo svarijo občane, zagorelo na hribu nad naseljem Češnjica v bližini Debenjega vrha. Za danes je sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, je sporočila Agencija RS za okolje, o večjem številu zlasti manjših požarov pa poročajo z več delov Slovenije.