Noč po petkovem popoldanskem požaru na Šentviškem hribu je minila brez posebnosti, so pojasnili na Gasilski brigadi Ljubljana. Ponoči je na terenu v gasilski straži namreč ostalo okoli deset gasilcev, ki bi gasili morebitna manjša žarišča. To je sicer bil že šesti požar na istem območju v nekaj dneh. 

Požar, ki je v petek okoli 14.30 izbruhnil na pobočju Šentviškega hriba v ljubljanskem Šentvidu, je 91 ljubljanskim gasilcem uspelo omejiti do večera. Intervencijo intenzivnega gašenja so zaključili okoli 19. ure, pri gašenju so so pomagali tudi s helikopterjem. Opravil je 21 preletov in zelo učinkovito gasil požar, so v ljubljanski gasilski brigadi zapisali na Facebooku.

Danes je po poročanju bralcev, ki pred sobotnim pohodom v naravo svarijo občane, zagorelo na hribu nad naseljem Češnjica v bližini Debenjega vrha. Za danes je sicer razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja, je sporočila Agencija RS za okolje, o večjem številu zlasti manjših požarov pa poročajo z več delov Slovenije.