Storilca iščejo

FOTO: V Domžalah za trgovino zanetil požar. Škoda? Okoli dva tisoč evrov

A.S.
21. 2. 2020, 11.41
Posodobljeno: 21. 2. 2020, 11.42
Deli članek:

Storilca še iščejo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Miro Pivar / Domžalec.si
Storilca še iščejo.

Včeraj so bili policisti okoli 14.30 obveščeni o požaru za trgovskim objektom v Domžalah. Po poročanju portala Domzalec.si gre za prodajalno Pepco v nakupovalnem parku Stop Shop. Požar so z ročnimi gasilnimi aparati začeli gasiti že zaposleni, dokončno pa so ognjene zublje ukrotili domžalski gasilci. Vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale Matjaž Korošec je za omenjeno spletno stran povedal, da so zaposleni pred požarom v skladišče shranjevali dostavljeno robo, po zaključku pa so se odpravili v notranjost. Pred trgovino je ostalo nekaj embalaže, ki je bila po približno dveh minutah, ko so se vrnili, že v ognju.

Miro Pivar / Domžalec.si
Požar so začeli gasiti zaposleni.

Policisti so po doslej zbranih obvestilih ugotovili, da je neznanec pristopil do odpadne plastične embalaže, ki je bila za objektom in jo na neznan način zanetil. V požaru je bila poškodovana tudi fasada bližnjega objekta, skupna materialna škoda pa znaša okoli 2000 evrov. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miro Pivar / Domžalec.si
Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.