Droge

Kako je umrla 16-letna Zagrebčanka? Ko se je 30-letnik zbudil, je bila že hladna

B.K.
17. 2. 2020, 07.40
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 07.47
Deli članek:

30-letnik, vpleten v smrt 16-letnice v Zagrebu, je s kriminalisti v stanovanju, kjer je dekle umrlo, preživel kar šest ur. Toliko je trajalo, da so zbrali vse dokaze, ki jim bodo pomagali vložiti kazensko ovadbo.

STA
Fotografija je simbolična.

Šlo naj bi za 30-letnega Radoja R., državljana Bosne in Hercegovine, ki pa je prebival na Hrvaškem. On je namreč zadnji videl živo 16-letno dekle, katere truplo naj bi kasneje zavil v preprogo in ga odvlekel do kleti sosednjega bloka. Nato je pobegnil, poroča časnik Jutarnji list.

Kaj so policisti našli v stanovanju še ni znano, prav tako bo natančen vzrok smrti 16-letnice pokazala obdukcija. Posredi naj bi sicer bile droge, 30-letnik pa trdi, da sta se drogirala skupaj nato pa je on zaspal. Ko se je zbudil, bi naj dekle bilo že dlje časa mrtvo. Njeno truplo je bilo že hladno, sam pa je ravnal v paniki, trdi.

Če bo obdukcija v truplo pokazala prisotnost pomirjeval, bo 30-letnik obtožen priskrbovanja prepovedanih drog mladoletni osebi.

Mladoletnica naj bi sicer izhajala iz razbite družine, že več let pa je živela v raznih socialnih ustanovah. Pogosto naj bi tudi pobegnila od doma in zatočišča iskala pri tujcih. Z Radojem R. naj bi se spoznala in spoprijateljila preko spleta.