Truplo, zavito v preprogo

Šok in groza pri sosedih: v povezavi s skrivnostno smrtjo 16-letnice aretirali 30-letnega moškega

S.R.
16. 2. 2020, 13.47
Posodobljeno: 17. 2. 2020, 07.22
Deli članek:

Policija v Zagrebu je potrdila identiteto punce, katere truplo so v soboto našli na stopnišču v klet enega od zagrebrških stanovanjskih blokov. V povezavi s primerom so v nedeljo aretirali nekega moškega.

STA
Fotografija je arhivska.

Kot smo že poročali, je stanovalce naselja Sopot v Novem Zagrebu v soboto navsezgodaj pretresla grozljiva najdba trupla, zavitega v preprogo. Tega je nekdo odvrgel na stopnice, ki vodijo v kletne prostore oziroma zaklonišče enega od stanovanjskih blokov. Reševalci in policisti so na kraju posredovali malo po 7. uri, a je bilo za dekle že prepozno, so pa stanovalci poročali, da so v zgodnjih jutranjih urah na območju slišali prepir dveh moških in nato krik ženske. Vse do nedelje ni bilo znano, kdo je tragično umrlo dekle.

Zagrebška policija je v nedeljo sporočila, da so ugotovili njeno identiteto in da gre za mladoletno osebo. Dekle naj bi bilo staro 16 let. Še vedno ni znan vzrok smrti, po poročanju hrvaških medijev naj na truplo ne bi bilo očitnih znakov nasilne smrti oziroma zunanjih poškodb, več pa bo pokazala obdukcija. Predsednik četrtne skupnosti Novi Zagreb Milenko Arapović je sicer dejal, da bi, v kolikor bi šlo za naravno smrt, policija to najverjetneje takoj potrdila, poroča portal Index.hr. Ker se je vse skupaj zgodilo v sumljivih okoliščinah, se preiskava nadaljuje, policija pa ostaja redkobesedna. 

Policija je v povezavi s smrtjo mladoletnice aretirala 30-letnega Radoja R., sicer državljana Bosne in Hercegovine, ki pa ima na Hrvaškem status tujca s prijavljenim prebivališčem, poročajo hrvaški mediji. Preiskujejo tudi njegovo podnajemniško stanovanje, ki je od kraja najdbe trupla oddaljeno približno 200 metrov. Pokojna naj bi v tem stanovanju skupaj z aretiranim moškim v zadnjem obdobju tudi živela, še poroča Index.hr. Na kraj so se odpravili tudi forenzični izvedenci, zato obstaja sum, da je v tem stanovanju tudi umrla.

Portal 24sata medtem poroča, da naj bi bila posredi droga. Moški naj bi policiji dejal, da je »zaspal, ko pa se je prebudil je bila punca že hladna,« pa poroča Jutarnji list. Zaenkrat še ni znano, ali je njeno truplo v preprogo zavil sam in ga odnesel na drugo mesto, ali pa mu je pri tem kdo pomagal. Zanikal je, da bi jo ubil.

Prebivalstvo v šoku 

Hrvaški mediji pa poročajo o vse več pričevanji lokalnega prebivalstva, ki si zdaj vsak po svoje sestavljajo zgodbo, ki se je odvila pred njihovim nosom. »Vsa se naježim, ko se spomnim kravala, ki se je morda odvil pred njeno smrtjo. Ob približno 5. uri sta se glasno prepirala dva moška, odmevalo je po celotni zgradbi. Nato se je zaslišal krik ženske, naslednje, kar vem, je to, da so pred nekdanjim zakloniščem iz časa osamosvojitvene vojne našli mrtvo dekle,« je za portal pojasnila ena od stanovalk.

Druga stanovalka, živeča v prvem nadstropju zgradbe, pa je zgrožena opisala, da jo »zmrazi ob misli, da jo je nekdo morda zadavil. Vse nas je strah. Zaprli smo se v stanovanja in ne hodimo vem. Tukaj je drugače precej bolj živahno, še posebej, kadar je sončen dan.« Pojasnila je še, da je policija potrkala na vrata vseh stanovanj in stanovalce spraševala, če so videli ali slišali kaj sumljivega. Spraševali naj bi tudi, če je kdo slišal, kako nekdo po ulici vleče preprogo. Še ena stanovalka je pojasnila, da jih sicer »prebudi lajež psov ter ljudje, ki prodajajo krompir in zelje, a tega jutra so jih prebudile sirene, hrup in policisti, ki so trkali na vrata.«